50liefde review

50liefde review

50liefde review. Beschrijving van de site.

50liefde is een hele overzichtelijke datingsite. Op de homepage staat een video van een reportage van ‘Altijd Jong’ van RTL4 waarin het één en ander over daten voor 50 plussers wordt verteld, hoe het achter de schermen bij 50liefde werkt en er komt ook een online dater aan het woord om de ervaring van een 50 plusser te verwoorden.

 

50liefde review, inhoudelijk

Achter de eerste pagina van de site zitten nog een aantal andere pagina’s die je kunt bereiken ook als je niet ingeschreven bent, maar daarvoor moet je wel een extra handeling doen. Deze opties staan namelijk niet in de menubalk bovenaan de site. 

Je kunt je inschrijven als man op zoek naar een man, als man op zoek naar een vrouw, als vrouw op zoek naar een man en als vrouw op zoek naar een vrouw.

 

Leuke feitjes en weetjes

Eigenlijk is dat best wel jammer, want er is bijvoorbeeld een leuke blog pagina met allerlei leuke feitjes en weetjes en ervaringen van mensen met 50liefde. Aan de andere kant: als je kiest voor deze site, is het ook weer niet zo moeilijk om het allemaal te vinden. Je komt er door op de hoofdpagina onder het kopje “Veilig, Betrouwbaar & Anoniem” op de zwarte regel “Lees hier al onze tips over veilig online daten” te klikken. In dit onderliggende menu vind je onder andere een uitgebreidere pagina met succesverhalen van mensen die hun match gevonden hebben op 50liefde. Op de hoofdpagina staan die ook wel, maar dat zijn er maar een paar en die zijn heel kort. Dat komt de leesbaarheid van de site ten goede. 

overzichtvandatingsites.nl, 50liefde review, aanmelden

De pagina Blog

Op de pagina Blog vind je allerlei tips en achtergrond artikelen die interessant kunnen zijn voor de 50+ dater, zoals: hoe benader je een man of hoe benader je een vrouw, hoe start je überhaupt een gesprek? Stel voor dat het helemaal niet klikt van jou kant, maar die ander wil wel contact houden, hoe wijs je iemand dan netjes af? En je wilt elkaar in levende lijve gaan ontmoeten, waar doe je dat dan en wat trek je aan? Op dit soort vragen vind je antwoorden op de blog pagina. 

De pagina Succesverhalen

Een deel van de vragen wordt ook beantwoord op de pagina Succesverhalen. Het grote verschil is dat de succesverhalen geschreven zijn vanuit de beleving van de mensen die zelf ervaring hebben opgedaan met internet daten en dan met name natuurlijk ervaring hebben met 50liefde. De insteek is daarmee een beetje anders en in tegenstelling tot de pagina Blog waar boven het artikel staat waar het over gaat, heb je dat bij Succesverhalen niet. De lengte in de stukjes varieert ook heel sterk bij Succesverhalen, maar je kunt er toch wel een aardig beeld op doen van hoe het in de praktijk kan gaan. En dat het eerste contact niet meteen aan je verwachtingen hoeft te voldoen. Soms duurt het allemaal nu eenmaal een beetje langer.

 

50liefde review, klantenservice

Op die achterliggende pagina vind je trouwens ook de manier om de organisatie te bereiken en het fijne is: je kunt ze gewoon ook bellen. Je vindt het telefoonnummer van de klantenservice direct naast het email adres. Telefonisch is 50liefde van maandag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 15:00 uur.

50liefde is niet alleen voor mensen op zoek naar een nieuwe partner, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar vriendschap. En daarmee komt 50liefde tegemoet aan een groeiende behoefte onder alleenstaande oudere mensen, die wel graag leuke contacten willen, maar een relatie met alles er op en er aan niet zo meer zien zitten. 

Vind je het aangaan van relaties of het onderhouden ervan sowieso lastig of wil je je eens verdiepen in hoe relaties voor jou werken, kijk dan eens hier Relaties verbeteren

 

50liefde review, grootste verbeterpunt:

Duidelijkere verwijzing naar achterliggende pagina’s met interessante informatie.

 

50liefde review, grootste pluspunt:

Reportage die een kijkje in de keuken van een datingsite geeft.

50liefde, kosten

Het aanmelden is gratis.

Je kunt bij 50Liefde vervolgens kiezen tussen het gratis lidmaatschap en het Premium lidmaatschap.

 

Wat krijg je bij het gratis lidmaatschap?

-Profielen bekijken
-Toevoegen van foto’s aan je profiel
-Smile versturen
-Matches bekijken
-Partner voorstellen bekijken

Het Premium lidmaatschap kun je nu drie dagen uitproberen voor € 1,-

Je kunt kiezen voor een Premium lidmaatschap van 3, 6 of 12 maanden. Het Premium Comfort lidmaatschap voor 12 maanden kost € 19,99 per maand. Als je wilt weten wat een abonnement voor 3 of 6 maanden kost, moet je daar gericht om vragen.

 

Wat krijg je extra bij het Premium lidmaatschap?

-Onbeperkt berichten uitwisselen
-Alle foto’s bekijken
-Chatten
-Bezoekers van je profiel bekijken
-Blokkeren van leden waar je geen interesse voor hebt
-Andere premium leden zien
-Contactgarantie
-Hoger in zoekresultaten dan gratis leden

50liefde Premium

3 maanden

op aanvraag

50liefde Premium

6 maanden

op aanvraag

50liefde Premium

12 maanden

€ 19,99
per maand

50liefde review: algemene voorwaarden

Stel voor dat je hebt gevonden wat je zocht: een nieuwe liefde, nieuwe vriendschappen of een leuke date. Je wilt eigenlijk je lidmaatschap van de datingsite wel gaan opzeggen. Wat moet je doen? Of je hebt in een opwelling jezelf ingeschreven voor een abonnement en daar wil je vanaf. Kan dat dan nog en krijg je dan je geld terug? Hierover moet een datingsite iets hebben opgenomen in de algemene voorwaarden die voor jou als klant inzichtelijk moeten zijn.

Wat zeggen de algemene voorwaarden van de datingsite?

 

50liefde: opzeggen van het abonnement

Het opzeggen van het betaalde lidmaatschap bij 50liefde.

Je kunt voor een bepaalde periode een betaald lidmaatschap nemen. Zeg je de overeenkomst niet op tijd op, dan gaat de overeenkomst naar verlopen van de afgesproken periode automatisch over in een lidmaatschap voor onbepaalde tijd. Hiervan MOET 50 liefde je op de hoogte brengen vóórdat je een betaald lidmaatschap aangaat. Tijdig opzeggen is in dit geval één maand voordat de tijdelijke overeenkomst afgelopen is. Bij een actiemaand kun je tot 14 dagen voor de afloop van de overeenkomst opzeggen. Opzeggen moet je schriftelijk per mail of via de website doen.

Heb je je lidmaatschap opgezegd, dan bevestigt 50liefde dat per mail.

In het Privacybeleid van 50liefde is opgenomen dat je gegevens maximaal 2 jaar zullen worden bewaard. Als vragen hebt over het privacybeleid of je wilt inzage in je gegevens, of je wilt dat je gegevens verwijderd worden dan moet je dat schriftelijk kenbaar maken of bij de helpdesk van 50liefde of bij de eigenaar van 50liefde. Dat is het bedrijf  ConnnectionBuilders in Eindhoven.

50 liefde: herroepingsrecht

Je hebt in een opwelling besloten tot een betaald abonnement. Bij nader inzien wil je eigenlijk helemaal niet. Tot 14 dagen na het aangaan van je lidmaatschap heb je het recht gebruik te maken van het zogenaamde herroepingsrecht. Dat betekent dat jij tot 14 dagen na de betaling op het aangaan van het lidmaatschap mag terugkomen en het abonnement zonder opgaaf van reden mag opzeggen. Dit moet je wel schriftelijk (per mail) duidelijk maken aan 50liefde en het moet voor hun absoluut duidelijk zijn dat je het abonnement opzegt. Je krijgt het geld van je abonnement dan terug.

Er zit wel een maar bij:
Heb je binnen de 14 dagen dat je mag herroepen gebruik gemaakt van één van de betaalde functies van de site, dan vervalt je herroepingsrecht. Daarbij moet je denken aan het openen van berichten van andere deelnemers of het door jou zelf versturen van berichten.

50liefde

Meer reviews over datingsites die gericht zijn op partners van middelbare leeftijd? Bekijk dan ook:

50plusmatch review

OurTime review

Seniorengeluk review