50plusmatch review

50plusmatch review

50plusmatch review van de datingsite. 

Deze datingsite is opgericht in 2006. De site kondigt op de openingspagina direct aan dat ze zich richten op de “actieve” 50 plusser. Daarmee is de doelgroep aan de ene kant duidelijk (50 plus) en aan de andere kant niet helemaal, want wat is een “actieve” 50 plusser? De site oogt overzichtelijk. Rechtsboven in de hoek kun je vanaf de homepagina heel makkelijk dieper de site in op zoek naar informatie. 50plusmatch heeft zowel het keurmerk Veilig Daten als het Thuiswinkel Waarborg keurmerk.

Zo gauw je op de site komt, krijg je meteen een chatbox in beeld waar je automatisch door het inschrijvingsproces wordt geholpen. Het komt op mij persoonlijk wat dubbel over, omdat je op de openingspagina óók al kunt aangeven of je op zoek bent naar een man of een vrouw. 

 

Feiten en cijfers

Er is een aparte pagina met cijfers en feiten over o.a. de ontwikkeling van de opbouw van de bevolking: Nederland vergrijst. Onderbouwd met cijfers van het Centraal Buro voor Statistiek (CBS) toont 50plusmatch aan dat het vrijgezellen van boven de 50 de komende jaren sterk zal toenemen en dat daarnaast ook de levensverwachting van mensen aan het toenemen is.  Momenteel is de levensverwachting voor mannen ruim 76 jaar. De verwachting is dat dat in 2050 80 jaar zal zijn. Voor vrouwen zal in dezelfde periode de leeftijdsverwachting toenemen van 81 jaar nu naar ongeveer 83 jaar in 2050. Wat ook erg aardig is dat je in in een paar overzichtelijke tabellen in één oogopslag kunt zien wat de huidige opbouw in leeftijd van het klantenbestand van 50plusmatch is, de man / vrouw verhouding en de verdeling in niveau in opleiding.

 

Things2Share

50plusmatch profileert zich met de mogelijkheid tot videobellen. Dat is een mooie tussenstap voordat je elkaar in het echt gaat ontmoeten. Er is ook een informeel deel dat Things2Share heet. Daar kun je letterlijk alles op kwijt dat je met anderen wilt delen, naar welke programma’s op televisie je het liefst kijkt bijvoorbeeld. Iedereen die zich heeft ingeschreven kan de berichtjes lezen. Als je echter zelf iets wilt plaatsen kan dat alleen als je betalend lid bent. Het is ook mogelijk om met andere leden een quiz te spelen zodat je elkaar op een ontspannen manier wat beter kunt leren kennen alvorens je misschien naar een wat serieuzer contact wilt overgaan. Je kunt ook heel goed terecht op deze site als je op zoek bent naar vriendschap. Deze site biedt dus veel mogelijkheden om op verschillende manier in contact te komen met andere mensen.

 

In goede banen

Op een aparte pagina staan 5 stappen om je internetdating in goede banen te leiden zodat de kans op een succesvolle match groter wordt. Hier wordt nog eens rustig uitgelegd hoe één en ander werkt.

Er is een uitgebreide pagina met succesverhalen die je kunt lezen, ook als je niet bent ingeschreven. Dat geldt ook voor de blogs en de tips voor daten voor 50 plussers. De succesverhalen zijn voor een deel op een interview achtige manier geschreven waarbij beide partners aan het woord komen en daarbij iets vertellen over hoe zij hun avontuur als datende 50 plusser hebben ervaren.

 

50plusmatch mobiel

Voor 50plusmatch is zowel voor de mobiele telefoon als een tablet een gratis app beschikbaar. Contact met de organisatie gaat uitsluitend online.

 

Grootste verbeterpunt:

Op wat meer technische vragen wordt niet altijd even snel gereageerd.

Grootste pluspunt:

Site is vriendelijk in gebruik en richt zich op een duidelijke doelgroep.

overzicht van datingsites, oudere partner, 50plusmatch review, vriendinnen
overzicht van datingsites, oudere partner, 50plusmatch review, senioren stel verliefd

50plusmatch review, de kosten:

Het inschrijven bij 50plusmatch is gratis. Je kunt vervolgens kiezen voor een gratis lidmaatschap of een volledig lidmaatschap.

Wat krijg je bij het gratis lidmaatschap?

-Je eigen profiel samenstellen
-Bij je profiel  kun je tot maximaal 10 foto’s plaatsen
-Eigen zoekprofiel samenstellen

-Onbeperkt zoeken naar andere leden
-Je mag 10 interesse berichten of quizzen versturen per dag
-Op berichten van leden met een volledig lidmaatschap kun je gratis reageren
-Bekijken van oproepen

 

Wat krijg je bij een volledig lidmaatschap extra?

-Je kunt zien wie je profiel bezocht heeft
-Mogelijkheid om persoonlijke berichten te sturen
-Zoekprofiel van andere leden zien
-Je kunt onbeperkt interesse berichten sturen
-Toegang en gebruik van Things2Share
-De mogelijkheid om te chatten
-Inzicht wie gratis of volledig lid is.

Prijs voor 1 maand

€ 29,95

per maand

Prijs voor 3 maanden

€ 19,95

per maand

Prijs voor 6 maanden

€ 14,95

per maand

LET OP! Als je kiest voor een abonnement voor meer maanden, moet je het totale bedrag in één keer afrekenen. Dus kies je bijvoorbeeld voor een abonnement voor 3 maanden, dan betaal je € 59,85. Omgerekend per maand is dat dan € 19,95. Voor 6 maanden betaal je in totaal € 89,70.

Ben je wat onzeker over hoe je contact met mensen krijgt of hoe je een gezonde liefdevolle relatie opbouwt? LEES DAN DIT EENS

50plus match
Overzicht van datingsites, oudere partner, verliefd stel

50plusmatch review: je abonnement 

Stel voor dat je hebt gevonden wat je zocht: een nieuwe liefde, nieuwe vriendschappen of een leuke date. Je wilt eigenlijk je lidmaatschap van de datingsite wel gaan opzeggen. Wat moet je doen? Of je hebt in een opwelling jezelf ingeschreven voor een abonnement en daar wil je vanaf. Kan dat dan nog en krijg je dan je geld terug? Hierover moet een datingsite iets hebben opgenomen in de algemene voorwaarden die voor jou als klant inzichtelijk moeten zijn.

 

Wat zeggen de algemene voorwaarden van de datingsite?

Als je een betaald lidmaatschap bent aangegaan bij 50plusmatch dan zal dat voor een vooraf vastgestelde periode zijn. Als deze periode afloopt en jij onderneemt geen actie, dan word je abonnement automatisch voor onbepaalde tijd verlengd. Voordat je een betaald lidmaatschap aangaat hoor 50plusmatch je te wijzen op de mogelijkheid van stilzwijgende verlenging.

Privacy

Je persoonsgegevens worden nog maximaal een jaar bewaard nadat je je hebt uitgeschreven bij 50plusmatch. Je kunt om inzage, wijziging of verwijdering van je gegevens vragen, maar dat moet je dan wel schriftelijk doen bij MatchMedia in Den Haag, dit is de eigenaar van 50plusmatch. 50plusmatch kwam positief uit de privacymeter van de Consumentenbond

 

50plusmatch review: je betaalde lidmaatschap opzeggen.

Je hebt een betaald lidmaatschap en daar wil je van af. Dat kun je opzeggen via een brief, een e-mail of via de website onder vermelding van de nickname die je bij 50plusmatch gebruikt. Je moet een opzegtermijn van een week in acht nemen. 50plusmatch zal je op je e-mail een bevestiging sturen van het opzeggen van je lidmaatschap.

 

Herroepingsrecht

Op enig moment heb je besloten dat je een betaald abonnement wilt bij 50plusmatch. Bij nader inzien had je dat toch liever niet gewild. Je kunt dan tot 14 dagen na het aangaan van je lidmaatschap gebruik te maken van het zogenaamde herroepingsrecht. Zonder opgaaf van reden kun je dan je abonnement opzeggen in die 14 dagen. Je moet dit wel schriftelijk (per mail) duidelijk maken aan 50plusmatch en dat mag bij de site niet tot verwarring leiden. Het moet voor hun absoluut duidelijk zijn dat je het abonnement opzegt. Je krijgt dan (een deel van) je geld van je abonnement terug. Er staat op de site een formulier dat je hiervoor kunt gebruiken. Dan weet je dat je alles wat je moet doorgeven ook hebt doorgegeven. Het is echter ook mogelijk om het standaardformulier te gebruiken.

 

Er zit wel een maar bij:

Heb je in die 14 dagen dat je gebruik mag maken van het herroepingsrecht gebruik gemaakt van één van de betaalde functies van de site, dan brengt 50plusmatch je wel kosten in rekening. Het bedrag zal echter nooit hoger zijn dan het bedrag van één maand lidmaatschap (op dit moment is dat dan een bedrag van € 29,95).

50plus match

Meer reviews over datingsites die zich richten op mensen van middelbare leeftijd? Kijk op:

50liefde review

OurTime review

Seniorengeluk review

Terug naar Homepage