als je droompartner het laat afweten, je partner maakt afstand

Als je droompartner het laat afweten. Heb je deze ervaring ooit gehad? Je bent een paar keer met iemand uitgegaan. Jullie hadden allebei een geweldige tijd samen. Je maakt voorzichtig al wat plannen voor de toekomst. Alles lijkt soepel te verlopen. En plotseling wordt je datingpartner koud. Je telefoontjes worden niet meer opgenomen, mails worden niet beantwoord. Er worden geen afspraakjes om elkaar te ontmoeten afgesproken, alsof het verleden nooit heeft bestaan. Waarom is dit gebeurd? En wat moet je nu?

als je droompartner het laat afweten, je partner maakt afstand

Als je droompartner het laat afweten

Dit gebeurt bij velen van ons. Van de twee partners neemt de één eenzijdig het besluit om te breken en informeert de ander niet. Er kunnen veel redenen zijn om het contact te laten verwateren, waaronder het vinden van een ander persoon. Heeft het zin en is het de moeite waard om de afhakende date te benaderen?

Het antwoord is “Nee”. Maar de meeste afhakende partners zeggen het niet zo duidelijk en de verandering in de relatie wordt niet duidelijk gemaakt. Dat levert een bepaalde tijd problemen op. Dit is beslist niet aardig en het zou nooit zo moeten gaan, maar je kunt er niets aan doen.

En nu?

Je hebt geen andere keus dan een tijdje te wachten en dan een duidelijke vraag te stellen. Zijn we nu uit elkaar? Heb je geen interesse meer om mij te ontmoeten? Begin opnieuw nadat je een duidelijk ja heeft gekregen. Denk er niet over na en maak je geen zorgen over waarom de eerdere persoon zich zo vreemd gedroeg. Sommige mensen zijn zo. Stel je voor, als je getrouwd was met iemand die zo onethisch en onbetrouwbaar was? Een huwelijk gaat zo iemand echt niet veranderen.

Als je droompartner het laat afweten, teleurstelling

Als je droompartner het laat afweten

Als je het gevoel hebt aan het lijntje gehouden te worden, dan is dat ook vaak zo. Je kunt er dan vanuit gaan dat de afhakende partner of iemand anders heeft gevonden of de energie voor andere zaken nodig heeft. Ondanks het feit dat je enorm teleurgesteld kunt zijn en het eigenlijk niet wilt, is het toch beter om nu het contact te verbreken en op zoek te gaan naar iemand die jou wel centraal zet. Iemand die nog zoekend is, hetzij naar “iets beters” of naar zichzelf, dit zijn geen geschikte kandidaten voor een duurzame, liefdevolle relaties. Dit soort mensen zijn daar gewoon niet aan toe en het is de vraag of ze daar ooit aan toe komen. Word daar niet het slachtoffer van, want jij kunt ze niet helpen. Een huwelijk gaat zo iemand echt niet veranderen.

Blijf trouw aan jezelf

Dit soort gedrag is zeker vervelend en kan ook heel pijnlijk zijn. Maar het heeft geen zin er lang bij stil te staan of om de schuld bij jezelf te zoeken. Probeer zo snel mogelijk te herstellen. Wees de volgende keer nog voorzichtiger bij het selecteren van je nieuwe datingpartner en hoop er het beste van. Ondanks vele mislukkingen komt succes altijd. Blijf trouw aan jezelf neem met minder dan het beste voor jou geen genoegen. Je bent het waard en iemand die dat niet ziet, is geen geschikte partner voor jou, althans niet voor de lange termijn.

Blijf trouw aan jezelf

Door Annet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *