Ashley Madison review

Ashley Madison review

Ashley Madison review, beschrijving van de site

Deze datingsite heeft als doelgroep mensen die een date of een avontuurtje naast hun huwelijk of vaste relatie willen. Als je je op deze site aanmeldt, weet je dus dat dat de intentie is. Ashley Madison probeert op de site dan ook langdurige relaties te ontmoedigen. Daar is deze site niet voor bedoeld. 

Inschrijven

Je kunt je letterlijk binnen een minuut inschrijven. Ashley Madison houdt zelf 30 seconden aan. Twee zaken moet serieus aangeven: ten eerste is dat de relatiestatus die je zoekt.

Ben je een gebonden man die vrouwen zoekt, een gebonden vrouw die mannen zoekt, een alleenstaande man of vrouw op zoek of een man op zoek naar een man, dan wel een vrouw op zoek naar een vrouw.

Het tweede dat je verplicht moet ingeven is een geldig email adres, al raden ze wél aan een speciaal adres alleen voor deze site in te stellen. Op dit email adres ontvang je mogelijke matches en eventuele wijzigingen in de service.

De site heeft het Privacy by Design certificaat. Hieruit mag je afleiden dat Ashley Madison voldoet aan de allerhoogste eisen als het gaat om privacy. Dit certificaat krijg je niet zomaar. Het betekent dat er bij de ontwikkeling van de dienst, dus al in een heel vroeg stadium, serieus rekening wordt gehouden met het beschermen van persoonsgegevens van leden.

 

Blogs

De blogs zijn allemaal in het Engels. Ze zijn voorzien van mooie foto’s en consequent in dezelfde stijl opgebouwd. Hierdoor ontstaat een chique en tegelijk rustige uitstraling. Ook de voorwaarden, privacy, cookiebeleid en veiligheidstips zijn alle in het Engels.

Op de homepagina kun je de naar zogenaamde mediaroom gaan. Hier vind je een aardig overzicht van artikelen van anderen over de organisatie Ashley Madison zelf, maar ook over direct gerelateerde onderwerpen, zoals vreemdgaan, in diverse media van over de hele wereld.

 

Ashley Madison review, internationaal

Door geo targeted link kom je (in Nederland) automatisch op de Nederlandstalige site terecht. Het merendeel van de pagina’s op de site zijn echter in het Engels. Contact en Veelgestelde vragen zijn wel in het Nederlands, maar je doet er goed aan te realiseren dat dit een Canadese site is. Een redelijke beheersing van de Engelse taal is eigenlijk wel een “must”. Op de Veelgestelde vragen pagina vind je veel tips en informatie over hoe je zelf ook voor je privacy kunt zorgen, los van de hoge privacy standaard van Ashley Madison.

Er is een app beschikbaar voor Ashley Madison voor zowel iOS als Android. Op de homepage van de app kun je bijvoorbeeld heel makkelijk zien of er Ashley Madison leden in de buurt zijn.

In principe is de helpdesk van Ashley Madison zowel per telefoon als per mail bereikbaar. Als je contact met Ashley Madison wilt zoeken, moet je er wel even aan denken dat het hoofdkantoor in Toronto, Canada gevestigd is. Het is daar zes uur vroeger dan in Nederland. Er is trouwens wel een vestiging van Ashley Madison op Cyprus.

 

Ashley Madison review, grootste verbeterpunt:

Functionaliteit van de Veelgestelde vragen. Er is een hele lijst met veel gestelde vragen, erop klikken leidt echter steeds tot dezelfde vijf antwoorden en is nog zoeken om wat verder te komen.

 

Ashley Madison review, grootste pluspunt:

De organisatie werkt internationaal en heeft een super hoge waarborg als het gaat om privacy, daar kun je absoluut op vertrouwen.

overzicht van datingsites, heteroseksuele relaties, Ashley Madison review, mooie jonge vrouw
overzicht van datingsites, heteroseksuele relaties, Ashley Madison review, mooie vrouw

Ashley Madison review, wat zijn de mogelijkheden?

De site maakt een verschil tussen mannen en vrouwen. Ben je als vrouw op zoek naar een man, dan is het lidmaatschap gratis. Als man kun je je aanmelden voor een Gast lidmaatschap. Dit is gratis en daarmee kun je 30 dagen profielen en foto’s bekijken en knipogen (winks) sturen. Je kunt geen berichtjes versturen of lezen. Als je dit wel wilt dan moet je als man op zoek naar vrouwen een credit pakket te kopen. Met deze credits “betaal” je voor de diensten van de site. 

Ook voor andere relatievormen zoals mannen op zoek naar mannen en vrouwen op zoek naar vrouwen kun je bij Ashley Madison terecht, maar ook daarvoor geldt dat je daar een credit pakket voor nodig hebt.

 

Wat is de meerwaarde van een volledig lidmaatschap?

Je kunt kiezen voor de optie “Man met Prioriteit”. In dat geval wordt je profiel gemarkeerd weergegeven als je op zoekt bent in je eigen regio

Een andere optie is “Traveling Man”. Deze optie helpt je contact te leggen met vrouwen in het gebied waarin je op reis bent of waarnaar je op vakantie gaat.

Interessant als je contact met vrouwen wilt houden, is de mogelijkheid van “Contact op initiatief van een lid”. Je betaalt een vergoeding per maand voor deze functie, maar het gebruik ervan gaan dan niet ten koste van je credits. Je kunt deze mogelijkheid 30 dagen gratis proberen.

 

Ashley Madison review: credits

Hoe kom je aan credits? Credits kun je kopen via de site. Als je meer credits in één keer koopt, betaal je per credit een lager bedrag. Voor 100 credits betaal je ongeveer € 45,-. Voor ongeveer € 220 kun je 1.000 credits kopen. Een berichtje sturen kost 5 credits. Let op! Er wordt eenmalig een bedrag van € 19,99 aan activeringskosten in rekening gebracht.

De prijzen zijn bij benadering, omdat de pakketten in principe in dollars zijn en er valutaschommelingen mogelijk zijn.

Je kunt per creditkaart betalen. De site verandert regelmatig de factuur-ID. Je ziet dus maandelijks hetzelfde bedrag terugkeren, maar het is voor iemand anders lastig(er) te zien waar dat bedrag mee te maken heeft.

Asleymadison

Ashley Madison review: algemene voorwaarden

Ashley Madison heeft net als Nederlandse sites algemene voorwaarden waarin rechten en plichten van zowel aanbieder als klant zijn opgenomen. Aandachtspunt in dit geval is wel dat
1) Ashley Madison een deel van haar zaken regelt vanuit Canada en dat daardoor zaken net een beetje anders lopen dan je verwacht.  
2) De algemene voorwaarden zijn opgesteld in het Engels en als je die taal niet voldoende machtig bent, is het lezen van de algemene voorwaarden lastig.

Wat zeggen de algemene voorwaarden van de datingsite?

Omdat Ashley Madison een andere valuta gebruikt dan de euro kunnen er door koersverschillen verschillen in te betalen bedragen ontstaan. Ashley Madison houdt zich het recht voor met redelijke marktkoersen te werken als het gaat om het omrekenen van valuta.

 

Ashley Madison: abonnement opzeggen

In principe worden betaalde abonnementen automatisch verlengd. Als je dat niet wilt, zul je zelf actie moeten ondernemen en kiezen wat je wilt met je account / profiel. Als je je abonnement bij Ashley Madison wilt opzeggen kun je kiezen uit twee varianten:

1) Deactiveren van je account

Als je hiervoor kiest word je profiel uit alle zoekresultaten verwijderd. Andere gebruikers kunnen je nu niet meer bekijken. Je berichtengeschiedenis blijft echter gewoon bestaan en iedereen die contact met jou heeft gehad, kan uitgewisselde berichten nog steeds openen en bekijken. Je profiel blijft in principe in stand, maar is niet meer actief. Wil je op enig moment toch weer gebruik maken van de service van Ashley Madison, dan hoeft je account alleen maar hersteld te worden. Dat kan een medewerker van de klantenservice vrij snel voor je doen.

2) Volledig verwijderen van je profiel

In principe wordt bij deze optie alle informatie over jou van de site verwijderd, behalve die informatie die boekhoudkundig of juridisch nog nodig kan zijn. Die informatie blijft nog een half jaar beschikbaar. Je account wordt volledig verwijderd en kan niet meer hersteld worden.

Leuk weekend in het vooruitzicht en op zoek naar iets “classy”?

Terug naar  
Homepage