De eerste date maar dan anders, ga bijvoorbeeld picknicken

De eerste date maar dan anders. Oké, dus je hebt elkaar al een tijdje een e-mails gestuurd, misschien ben je aan het appen en misschien heb je aan de telefoon gepraat. Je voelt een bepaalde chemie en je wilt door naar de volgende stap, de EERSTE DATUM. Je kunt niet beslissen waar je heen gaat of wat je moet doen. De mogelijkheden voor die eerste date zijn eindeloos.

Ik zou graag een suggestie doen; sla het hele diner en een “filmding” over. Probeer eens iets anders. Stap uit je comfortzone.. Weet je nog toen je klein was en het oké was om buiten de lijntjes te kleuren? Probeer het. Het kan een hele nieuwe wereld openen. Vergeet het standaard diner en de film. Dineren leuk, maar waarom zou je twee uur in een theater doorbrengen met het kijken naar iemand anders als je iets leuks kunt doen waardoor je elkaar beter leert kennen?

Zet je denkcap op en word creatief! Als je niet het creatieve type bent, vraag dan hulp aan je familie en vrienden. Niet alleen zal iets anders leuk zijn, maar je zult ook opvallen in de massa. Je date zal zich het feit herinneren dat je hebt nagedacht over waar je heen ging en wat je ging doen. Je eerste date kan gemakkelijk een succes worden. Als je elkaar blijft zien, is er straks genoeg tijd voor een diner en een film.

De eerste date maar dan anders

Persoonlijk hou ik van bowlen. Misschien lacht je nu, of denk je “in geen geval”, maar ik kan je vertellen dat het echt lachen kan zijn. Bowlen kan een groot succes zijn bij een eerste date! Het is ook fijn dat je omringd bent door andere mensen, waardoor je date zich veilig voelt. Bovendien kan het plezier en het lachen om je heen besmettelijk zijn. Als geen van jullie ooit heeft gebowld, kan het voor jullie beiden een leerervaring zijn, en niemand zal een oneerlijk voordeel hebben. Als één van jullie al eerder heeft gebowld, kan dit een kans zijn om leraar te worden. Aan de andere kant, als jullie allebei hebben gebowld, kun je gewoon ontspannen en genieten. Je kunt er ook voor kiezen elk een vriend of vriendin meenemen, wat ook die stress bij de eerste date wat zal verlichten.

Als je niet van bowlen houdt, kan een picknick leuk zijn. Nu begrijp ik dat picknicks meestal een romantisch stigma hebben, maar dat kun je veranderen. In plaats van een leuk afgelegen plekje in the middle of nowhere te vinden, plof je jezelf neer in het midden van een bevolkt park ergens. Vermaak jezelf door mensen te kijken. Je kunt een fantastische indruk maken op je dat als je er een beetje over nadenkt.

De eerste date maar dan anders, zorg voor een mooie picknickmand

Denk aan het menu en de uitrusting. Als je niet zo snel bent in de keuken, vraag dan iemand die dat wel is. Probeer een plaatselijke delicatessenwinkel of gastronomische winkel. Velen van hen zullen maar al te graag een mooie mand voor je samenstellen. Kies een menu en accessoires die een statement zullen maken. Vergeet de piepschuim bekers en chips. Maak het een beetje chique met mooie spullen.

Een fles wijn of champagne is een leuke touch, maar vergeet de kurkentrekker en de glazen niet. Er is niets erger dan jezelf onvoorbereid te vinden wanneer je probeert een goede eerste indruk te maken. Maak een lijst en controleer deze twee keer. Neem iets mee om op te zitten en zorg ervoor dat het mooi, schoon en zonder gaten of vlekken is.

Denk aan servetten; echte servetten van doek is leuk. Zorg ervoor dat je dingen als zout en peper meeneemt, en ijskoud flessenwater is altijd goed. Doorloop je plannen tenslotte nog een keer met de stofkam en verwijder eventuele haken en ogen.

De tijd van het jaar

Waar je bent en de tijd van het jaar kan helpen bepalen waar je heen gaat en wat je doet. Als het mooi weer is, kun je een mooie lange wandeling of trektocht maken en onderweg ergens stoppen om iets kouds te drinken. Je zou naar het strand kunnen gaan, langs de promenade kunnen lopen en lunchen met uitzicht op de zee.

Rolschaatsen of fietsen is altijd een optie, net als een uitstapje naar een lokale wijnmakerij of een boerenmarkt. Als het winter is of als het koud weer is, zijn je opties misschien een beetje anders. In plaats van rolschaatsen kun je ook eens gaan schaatsen.

De eerste date maar dan anders, ga samen naar een boerenmarkt

Als je nog nooit hebt geschaatst en je gaat naar een openbare ijsbaan, kun je troost vinden in het feit dat je niet de enige bent die valt. Je wordt omringd door anderen die hetzelfde doen. Je kunt altijd een plek zoeken waar alleen het uitzicht al de moeite waard is. Een lunch erbij en het is al gauw goed. De mogelijkheden zijn, zoals ik al zei, eindeloos.

Als je van tevoren plant, kun je anderen om datingideeën vragen. Je kunt ook even een blik werpen op de toeristen site van de plaatselijke VVV. Soms hebben we evenementen of interessante plekken in onze eigen stad waar we niets vanaf weten of waar we nog nooit zijn geweest. Als het warm weer is, hebben veel steden en dorpen openluchtconcerten of een of ander festival. Er is misschien een historische plek waar je nog nooit bent geweest. Musea en kunstgalerijen zijn ook goed.

Dus, als je een succesvolle eerste date wilt hebben, denk er dan eerst eens goed over na. Wees niet bang voor het onbekende. Omarm het in plaats daarvan. Roep de hulp in van familie, vrienden en collega’s. Lees je plaatselijke weekkrant door op zoek naar activiteiten. Durf anders te zijn. Als de date dan een mislukking wordt, heb je tenminste iets nieuws of ongewoons geprobeerd.

Veel succes en veel plezier met daten!

Naar Zoeken naar een nieuwe partner

Door Annet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *