e-Matching review

e-Matching review

e-Matching review. Dé datingsite die zich nadrukkelijk profileert er te zijn voor hoger opgeleiden. Mensen op zoek naar de “friends with benefits” of de one-night-stands horen niet tot de doelgroep van e-Matching. ALS je je inschrijft op e-Matching dan ben je op zoek naar een vaste relatie. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt in heteroseksuele of homoseksuele relaties

Friends with benefits wil zoveel zeggen dat mensen die vrienden zijn besluiten een seksuele relatie aan te gaan zonder verplichtingen over en weer. 

 

e-Matching review; de site

De site zelf oogt overzichtelijk en je komt als snel de mogelijkheid tot inschrijven tegen. Er loopt een kennismakingsactie om gratis 3 contacten te leggen (oktober 2020).  Daar zijn trouwens wel een paar voorwaarden aan gekoppeld. Zo mag je de laatste drie jaar niet ingeschreven hebben gestaan bij e-Matching. Je moet een goedgekeurd profiel hebben en je moet binnen drie dagen na goedkeuring de contacten daadwerkelijk hebben gelegd.

e-Matching heeft het keurmerk Thuiswinkel Waarborg. Dat betekent dat je ervan uit mag gaan dat je persoonsgegevens goed beveiligd worden.

Telefonische bereikbaarheid

De helpdesk van e-Matching is zowel online als telefonisch bereikbaar. In vergelijking met veel andere datingsites heeft is de telefonische bereikbaarheid hoog. Je kunt op werkdagen bellen tussen 10:00 en 16:00 en alle dagen tussen 19:00 en 21:00 uur.

Datingtips en artikelen worden op de site geplaatst om je te helpen je datingavontuur tot een succes te maken. Bijzonder is dat e-Matching hier ook nadrukkelijk oproept je niet te beperken tot online daten, maar vooral ook goed om je een te blijven kijken. Die leuke nieuwe relatie woont misschien wel gewoon bij jou om de hoek en doet de boodschappen in dezelfde winkel als jij. Op de pagina Artikelen worden de items van een kleur voorzien zodat je meteen weet onder welke categorie het betreffende artikel valt. Zo heeft een artikel over Veelgestelde vragen (Frequently Asked Questions) een paarse kleur. Ledenvragen zijn dondkerblauw. Dit komt de leesbaarheid ten goede.

 

Roos

Hulp bij profiel

Er staat een aardig filmpje van nog geen zes minuten op de site waar je het één en ander over online daten krijgt uitgelegd. 

Op een aparte pagina wordt het Magazine geïntroduceerd. Je vindt hier artikelen over zaken die te maken hebben met dating en het gebruik van de site en ervaringen van andere e-Matching leden.

Handig is ook de pagina die speciaal ingaat op hoe je profielfoto jou van je beste kant laat zien. Daarnaast kun je voor € 24,95 een zogenaamde Dating Pro naar jouw profiel laten kijken en met adviezen laten komen zodat je profiel beter voor de dag komt.

Om singles buiten de online omgeving met elkaar in contact te laten komen, organiseert e-Matching speeddates. Die zijn er trouwens ook in een online vorm: video speeddates.

 

e-Matching review, grootste verbeterpunt

De tegen betaling inzetten van de Dating Pro. Je geeft iemand volledige inzage in wat je doet en het is maar de vraag of je werkelijk meer succes hebt.

 

e-Matching review, grootste pluspunt

Heel duidelijk in de afbakening van de doelgroep: hogere opgeleide singels op zoek naar een vaste relatie.

overzicht van datingsites, e-Matching review, handen verliefd stel
overzicht van datingsites, e-Matching review, verliefd stel

Vind je het lastig om een relatie op te bouwen? Weet je niet (meer) hoe je moet beginnen? KLIK HIER voor hulp

e-Matching review, de kosten

Het inschrijven bij e-Matching is gratis. Vervolgens kun je kiezen tussen een passief lidmaatschap (gratis) en een actief lidmaatschap.

 

Wat krijg je bij het gratis passief lidmaatschap?

Je kunt gratis op maximaal vijf berichten per dag reageren. Dat kan echter alleen als een actief lid contact met je heeft gezocht. Wat e-Matching bijhoudt, is je activiteit. Heb je als passief lid 32 weken niet ingelogd, dan wordt je profiel verwijderd. 

 

Wat krijg je bij het actief lidmaatschap?

De mogelijkheid om contacten te leggen met zowel actieve als passieve leden.

 

Je betaalt in principe het bedrag van je abonnement in één keer en afhankelijk van het abonnement waar je voor hebt gekozen, krijg je als het ware korting, want als je je totale bedrag deelt door het aantal maanden van je abonnement, ben je goedkoper uit als een langer lopend abonnement kiest. Je kunt het abonnement na de afgesproken periode verlengen. Doe je dat niet, dan word je automatisch passief lid en log je dan 32 weken niet in, dan word je profiel verwijderd.

 

Maandelijks doorlopend

€ 19,95

3 maanden eenmalig

€ 49,95

6 maanden eenmalig

€ 79,95

9 maanden eenmalig

€ 99,95

e-matching

e-Matching review, algemene voorwaarden

Stel voor dat je hebt gevonden wat je zocht: een nieuwe liefde, nieuwe vriendschappen of een leuke date. Je wilt eigenlijk je lidmaatschap van de datingsite wel gaan opzeggen. Wat moet je doen? Of je hebt in een opwelling jezelf ingeschreven voor een abonnement en daar wil je vanaf. Kan dat dan nog en krijg je dan je geld terug? Hierover moet een datingsite iets hebben opgenomen in de algemene voorwaarden die voor jou als klant inzichtelijk moeten zijn.

 

Wat zeggen de algemene voorwaarden van de datingsite?

Het opzeggen van het betaalde lidmaatschap bij e-Matching

Als je een lidmaatschap voor bepaalde tijd hebt afgesloten, dan kan het lidmaatschap naar het verloop van die termijn stilzwijgend overgaan in een abonnement voor onbetaalde tijd. E-Matching heeft in haar voorwaarden staan dat ze een klant hier van tevoren nadrukkelijk op zal wijzen. Je kunt je abonnement op zich wel heel snel opzeggen bij e-Matching. Ze hanteren en termijn van 24 uur.

Je kunt opzeggen via de website, per e-mail, per brief of zelfs telefonisch. In alle gevallen moet je bij je opzegging je nickname vermelden waaronder je van de service van e-Matching gebruik maakt.

Je profiel wordt uiterlijk binnen twee weken gedeactiveerd.

 

Privacy

De gegevens die jij aan e-Matching doorgeeft worden maximaal drie jaar bewaard nadat jij je profiel verwijderd hebt. In principe kun je zelf je gegevens wijzigen, veranderen of verwijderen als je ingelogd bent. Je kunt ook schriftelijk een verzoek indienen bij e-Matching en aan hun vragen om dat voor jou doen. Voor wijzigingen in geboortedatum of geslacht moet je sowieso bij de servicedesk van e-Matching zijn. Dat kun je niet zelf. e-Matching kwam positief uit de privacymeter van de Consumentenbond.

 

e-Matching review: herroepingsrecht

Binnen 14 dagen nadat je het lidmaatschap bent aangegaan, mag je gebruik maken van het herroepingsrecht. En of je dat nu doet omdat je spijt hebt van een overhaaste beslissing of omdat bij nader inzien de site je toch niet biedt wat je ervan verwacht, je hoeft niet aan te geven WAAROM je gebruik maakt van je herroepingsrecht. Heb je in deze 14 dagen wel al gebruik gemaakt van de betaalde dienstverlening van e-Matching, dan krijg je niet AL je geld terug. E-Matching geeft aan dat ze nooit meer dan één maandbedrag abonnementsgeld in mindering zullen brengen op het geld dat je nog tegoed hebt als je je abonnement opzegt.

Terug naar Home