Een avond daten op snelheid

Een avond daten op snelheid. Speeddaten is populair. In een aantal minuten maak je kennis met andere singles die op zoek zijn naar een date. Door de tijd te beperken waarin je met elkaar mag spreken, krijg je als dater de mogelijkheid om in één avond verschillende potentiële dates te ontmoeten.

Een avond daten op snelheid, in korte tijd een aantal singles spreken

Het speeddating-evenement kan daarmee een snelle, leuke, veilige en comfortabele manier zijn om andere mensen te ontmoeten die op zoek zijn naar hetzelfde – een date. Want waar vind je anders een zaal vol met zoekende singles die iemand precies zoals jij graag zouden willen ontmoeten.

Een avond daten op snelheid

Een gezellige gespreksavond is altijd een onderdeel van het speeddating evenement. Er is nooit een saai moment als je een meer dan bereidwillige deelnemer bent aan zo’n evenement. Elk speeddating-evenement wordt zo opgezet dat de deelnemende singles de kans te krijgen elkaar veilig en op een comfortabele locatie te bekijken. Letterlijk een snelle ontmoeting waarbij de eerste indruk bepalend zal zijn of je elkaar weer gaat zien of niet. Maak er dan ook het beste van als je besluit een speeddating-evenement te gaan bezoeken. Zie elk evenement is altijd een geweldig feest dat je niet wilt missen. Met een kamer vol alleenstaanden die gekomen zijn om jou te ontmoeten, zou je zeker de tijd van je leven hebben. Als je je een beetje open stelt, vind je op een speeddating-evenement gegarandeerd iemand die je aandacht trekt.

Speeddaten de opzet

De meeste evenementen lijken qua basis opzet op elkaar. Je moet je van tevoren registreren en een aantal vragen invullen. Vaak wordt de registratie op leeftijdsgroep en op regio gedaan. De grootte van het evenement kan nogal variëren. Er zijn intieme bijeenkomsten met twintig singles, maar evenementen met honderd singles op zoek naar een date komen net zo goed voor. Meestal wordt de groep samengebracht in een restaurant of bar die voor een dergelijk evenement is opgezet.

Een avond daten op snelheid op basis van een "prospectus"

Een avond daten op snelheid op basis van een “prospectus”

Voor het daadwerkelijke “datingsdeel” zijn er verschillende invullingen mogelijk. Soms moet iedere single van te voren een soort “prospectus” van zichzelf maken. Hierin stel je jezelf voor en geef je aan waar je naar op zoek bent. Het eerste deel van de avond bestaat dan uit het doorlezen van prospectussen en daar een keuze uit maken. In de tweede helft ontmoet je vervolgens de mensen die je hebt uitgezocht. Je mag dan bijvoorbeeld vijf mensen uitkiezen waar je acht minuten mee mag praten. Soms zijn er ook mix- en mengperiodes. De deelnemers lopen dan door de zaal en proberen alvast voor hun interessante singles te vinden en uit te nodigen voor de speeddate later.

De andere manier

Niet iedereen voelt zich hier goed bij, want wat als niemand jou kiest op basis van je prospectus of je durft tijdens de mix- en mengperiodes niemand aan te spreken? Daarom zijn er ook evenementen waarbij de organisatoren wat meer sturend optreden. Vaak gebeurt dit door de ene helft van de deelnemers een vaste plek te geven. De andere helft gaat ergens zitten en moet na een aantal minuten een plekje opschuiven. Op die manier ontmoet iedereen een aantal singles.

En om alles veilig en de sfeer comfortabel te houden, is het de deelnemers aan het evenement meestal verboden om hun contactgegevens tijdens het speeddaten aan een andere deelnemer te verstrekken. Dit zorgt ervoor dat iedereen zich veilig voelt om ook de andere singles te ontmoeten. Het voorkomt dat een deelnemer zich onder druk gezet kan voelen om bepaalde persoonlijke informatie aan andere singles te geven tijdens het evenement. Sommige daters kunnen nu eenmaal nogal dwingend zijn in hun verlangen naar een leuke date.

Aan het eind van het evenement

Aan het eind van het speeddating-evenement kun je aangeven of en welke single je opnieuw zou willen ontmoeten. Afhankelijk van wat de organisatie heeft vastgesteld, worden telefoonnummers of email adressen uitgewisseld aan speeddaters met een match. Het is vervolgens aan de mensen zelf om contact met elkaar op te nemen.

Het mooie van speeddating

Wat het speeddating-evenement zo populair maakt, is dat singles elkaar live en persoonlijk kunnen ontmoeten. De groepssetting en het registratieproces dat voor alle deelnemers vereist is, maakt het evenement veilig voor mensen om elkaar te ontmoeten. De setting is vaak goed verzorgd en dat maakt de sfeer ideaal voor singles om af te spreken. Je kunt in alle openheid met andere singles praten en plezier hebben. En het mooie is dat er een kans is dat je iemand ontmoet waarnaar je op zoek bent. Je bent onder veel gelijkgestemden en waar kun je beter iemand ontmoeten die net als jij misschien wel op zoek is naar een duurzame liefdevolle relatie.

Naar Zoeken naar een nieuwe partner

Door Annet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *