Eenvoudige datingetiquette, hoe gedraag je je

Eenvoudige datingetiquette voor als je op een date gaat. Er zijn bepaalde dingen en manieren waarop je je moet gedragen. Eén van de belangrijkste zaken is dat je in gedachten moet houden dat je de persoon met wie je dat wilt leren kennen. Je date zal jou eveneens willen leren kennen. Het is daarom belangrijk niet proberen iemand te zijn die je niet bent.

Eenvoudige datingetiquette, je kleding

Als je op een date gaat, let dan op hoe je je kleedt. Zorg dat je er verzorgd en netjes uitziet. Vraag eventueel mensen die je goed kennen om advies over wat jou goed staat. Door zorg aan je kleding te besteden laat je date zien dat je moeite neemt goed voor de dag te komen. Bovendien geef je het signaal af dat je de date genoeg de moeite waard vindt om er goed en verzorgd uit te zien. Als het je op voorhand al niet uitmaakt wat de andere persoon denkt als die jou ziet, waarom ga je dan met hem of haar uit?

Veel vrouwen die met een man daten vinden het fijn als een man galant is. Galant in de zin van de (auto) deur voor haar open doen, haar voor laten gaan als jullie ergens naar binnen gaan en dat soort zaken. Als de vrouw met wie je uitgaat een overtuigd feministe is, laat haar dan zelf de deuren openen en dingen voor zichzelf doen. De goed bedoelde en galante manier van een man kunnen dan volkomen verkeerd vallen.

Voor je date betalen of niet?

Als je samen gaat eten, ga dan naar een plek die voor jullie allebei goed voelt. Stem af wat jij en je partner “normaal” vinden om uit te geven aan een etentje. Als je niet gewend bent om in chique restaurants te eten, doe dat dan zeker ook niet bij een eerste date. Je zult je waarschijnlijk alleen maar heel ongemakkelijk voelen. Het is sowieso verstandig om van tevoren af te spreken dat ieder voor zichzelf betaalt, zeker als je elkaar voor het eerst ontmoet. Dit voorkomt dat de ander zich verplicht voelt of dat jij je gebruikt voelt als na de rekening je date zegt dat je het toch echt helemaal niet bent.

Eenvoudige datingetiquette; met elkaar praten

Datingetiquette houdt ook in dat je voorkomt dat de ander niet het gevoel krijgt dat ze op een interview of een sollicitatiegesprek zijn. Het is normaal dat je de nodige vragen stelt, je wilt je date immers leren kennen? Een spervuur van vragen kan echter afschrikken. De bedoeling is dat je een comfortabele sfeer creëert waarin jullie beide zich op je gemak voelen. Vraag iemands mening over hoe de ander over de kleurstelling van het restaurant of de plek waar jullie samen zijn denkt. Zou hij of zij deze kleuren ook in het eigen huis gebruiken? Je kunt ook naar het eten vragen dat je date heeft besteld. Is het wat je date ervan verwachtte?

Het gesprek op gang brengen en houden

Wil je een wat dieper gesprek, stel dan bijvoorbeeld deze vraag: “Als je een personage in een boek, film of tv-programma moest kiezen dat het meest op jou lijkt, wie zou je dan kiezen? Waarom?” Als het gesprek een beetje loopt, zal je date jou vragen wat jouw antwoord is. Zorg ervoor dat je een antwoord voorbereid. Je kunt ook een keuzevraag aan je date voorleggen: “Als je zou moeten kiezen uit duiken, parachutespringen of skispringen, wat zou je doen?” Je kunt ook drie titels van boeken, series, muziek of films voorleggen, maar soms helpt een wat onverwachte vraag te stellen om over een dood moment of een gespannen stilte heen te komen.

Probeer en wees niet bang. De ander is waarschijnlijk net zo nerveus en gespannen als jij.

Naar Zoeken naar een nieuwe partner

Door Annet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *