elkaar ontmoeten of niet?

Eerste ontmoeting na online chatten. Technologie is er altijd geweest om het leven van mensen gemakkelijker te maken. In feite is dankzij technologie ook de wereld van emoties veroverd. Waar ik het over heb, is de liefdesband die kan plaatsvinden via online datingsites en chatrooms of software zoals ICQ of MSN.

Dankzij deze websites en chatsoftware hebben mensen een betere kans gekregen om hun partner te vinden. Dit komt doordat mensen de kans krijgen om verbonden te zijn, waar ze zich ook bevinden. Alle verschillende culturen en rangen en standen kunnen elkaar ontmoeten met een simpele klik op het toetsenbord. Kortom, een persoon heeft een betere kans om zijn of haar partner te ontmoeten vanwege het grotere aantal daters. Het is ook gemakkelijker om mensen online te ontmoeten dankzij online datingsites en chatrooms.

 

Eerste ontmoeting na online chatten, elkaar ontmoeten

Eerste ontmoeting na online chatten

Na een tijdje praten en elkaar leren kennen, zou het normaal zijn om elkaar te ontmoeten. Tenminste, als je ook een stap verder wilt gaan, als je op zoek bent naar een partner om je leven mee te delen. Het zou een vrij oppervlakkige relatie zijn als jullie allebei blij zijn om voor altijd online te kletsen. Al is daar natuurlijk op zich niets mis mee. Beide personen zijn misschien gewoon op zoek naar iemand om mee te praten.

Liefde vinden via internet biedt de mogelijkheid om meteen behoorlijk intiem te worden. Dit komt omdat het gemakkelijker is om jezelf te zijn tijdens het online chatten. Stel je voor dat je iets stoms kunt zeggen en je zult de ander niet zien denken dat het oubollig is. In plaats daarvan typen de meeste chatters, ook al ben je behoorlijk oubollig, gewoon LOL (hardop lachen).

Verwachtingen

Vanwege de perceptie die je hebt opgebouwd over jezelf en de ander, kan het echter erg moeilijk worden om de ander te gaan ontmoeten. Dit komt doordat de perceptie die je hem of haar hebt gegeven tijdens het chatten misschien niet echt jou is. Jullie zullen dan allebei hogere verwachtingen hebben van wie de echte persoon werkelijk is.

Eerste ontmoeting na online chatten, hoge verwachtingen van elkaar

Een ander probleem dat online chatten kan opleveren, is het vertrouwen van een persoon. Omdat het gemakkelijker is om online te praten, kan iemand die erg verlegen of timide is, moeite hebben om bij te houden wie hij of zij werkelijk is. Op het internet is het makkelijker assertief te zijn. Iemand kan bijna twee verschillende persoonlijkheden hebben; de online persoon die jij op het internet hebt ontmoet en de persoon in de tastbare offline wereld.

Eerste ontmoeting na online chatten

Wanneer je ook voor de eerste keer ontmoet na lange periodes van chatten die in de vroege uurtjes van de ochtend kunnen duren, is het misschien wel even wennen. Jullie zouden allebei moeten bedenken dat het vanwege bepaalde andere factoren moeilijker zou zijn om over het echte leven te praten. Je kunt nu allebei de maniertjes van de andere persoon zien. Dit zal het moeilijkste deel zijn dat je zult moeten overwinnen. Als je hier eenmaal voorbij bent, zal de rest gemakkelijker zijn.

Elkaar in het echt ontmoeten

Het is echter raadzaam om eerder dan later een keer in het echt af te spreken. Dit voorkomt dat je beide verkeerde of te hoge verwachtingen over de ander ontwikkelen. Het helpt beide partijen ook om meteen te beslissen of ze gewoon betere vrienden zijn of de relatie blijven ontwikkelen. Zo voorkom je teleurstelling en hartzeer aan beide kanten.

Lees ook Niet vertellen tijdens je eerste date

Door Annet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *