Het sprookjesachtige beeld van relaties doorbreken. Vandaag het 5e artikel in de themaweek Je Ex terug. Hollywood-films zijn grotendeels verantwoordelijk voor de sprookjesachtige beelden die de meeste mensen in gedachten hebben over hoe liefde werkt. Op de één of andere manier heeft het witte doek ons een merkwaardig beeld van relaties gegeven. Na veel drama, conflicten en ruzie komt de liefde van ons leven plotseling tot bezinning en we leven allemaal nog lang en gelukkig.

Dit is niet realistisch en het is iets dat eerder in idealistische romantische films gebeurt dan in het echte leven. De waarheid is: je ex is niet de sleutel tot je geluk.

Dat ben jezelf!

Je hoeft geen andere persoon in je leven te hebben om gelukkig of vervuld te zijn. Je hebt alleen jezelf en je eigen interesses, hobby’s, passies en dingen nodig die je uiteindelijk een goed gevoel geven.

Het sprookjesachtige beeld van relaties doorbreken.

Toen je je ex voor het eerst ontmoette, is de kans groot dat je al gelukkig, onafhankelijk en zelfverzekerd was. Dit zijn buitengewoon aantrekkelijke eigenschappen voor het andere geslacht. Dus ga naar buiten. Heb wat plezier. Ga uit met vrienden. Bekijk gekke komische films die je niet aan hem / haar doen denken of die je van streek maken. Koop een nieuwe outfit. Laat een nieuw kapsel knippen. Zorg dat je er goed uitziet en dat je je  goed voelt.

Als je er goed uitziet, voel je je goed en als je je goed voelt, word je weer aantrekkelijk voor iedereen om je heen. Je zelfvertrouwen komt vanzelf weer omhoog en je zult snel dingen vinden om overal om je heen gelukkig te zijn.

Er is nog een reden voor deze tactiek

Het zal je niet alleen helpen om over de breuk met je ex heen te komen. Het zal je ook helpen om weer in contact te komen met de persoon die je was toen je ex je voor het eerst ontmoette en verliefd op je werd.

Het sprookjesachtige beeld van relaties doorbreken, je ex als prinses

Het contact met je ex

Als je wat tijd hebt besteed aan het verhogen van je zelfvertrouwen en je bent terug op het niveau van voordat je je ex ontmoette, zul je je beter gaan voelen over jezelf. Je zult ook in een veel betere positie zijn om je ex weer te ontmoeten.

Het sprookjesachtige beeld van relaties doorbreken.

Soms helpt het als je een tijd geen contact opneemt met je ex. Helemaal niet. Geen mail, geen telefoontjes, geen sms-jes. Dit is vaak voldoende om ervoor te zorgen dat ze de telefoon willen opnemen en je toch even willen bellen om te controleren of alles in orde is. Als ze dit hebben gedaan, weet je dat hij / zij nog steeds op de een of andere manier om je geeft. Maak niet de fout meteen weer iets te willen afspreken. Je weet alleen zeker dat je nog niet helemaal uit beeld bent bij je ex. Zorg ervoor dat je je weer gelukkig en op je gemak voelt bij jezelf voordat je het contact met je ex weer intensiever maakt. Als je te snel bent, zit je zo weer in de situatie vergelijkbaar met vlak voordat jullie uit elkaar gingen.

Zelf initiatief nemen tot contact

Als hij / zij echter niet heeft gebeld en je een paar weken aan je eigenwaarde heeft gewerkt, kun je overwegen zelf met een vriendelijk telefoontje proberen om ‘hallo’ te zeggen. Sta er niet op dat je over de relatie wilt praten en nodig hem / haar niet uit voor een kop koffie. Laat ze gewoon weten dat je ‘hallo’ wilde zeggen, niet meer dan dat. Dit geeft je ook de mogelijkheid om een ​​gesprek te beginnen over wat je de afgelopen weken hebt gedaan sinds je uit elkaar bent gegaan. Laat ze weten dat je uitgaat, plezier hebt gemaakt en dingen voor jezelf hebt gedaan. Overdrijf het niet. Ga niet vertellen hoe fantastisch je het leven vindt zonder je ex, want waarom bel je dan?

Het is ook oké om ‘los te laten’ dat je soms ook aan hem / haar hebt gedacht. Maar laat het eerste gesprek niet teveel gaan over de relatie of het uiteenvallen daarvan. Dit is erg belangrijk.

Ook heel belangrijk: vermeld voordat je het gesprek beëindigt dat het op een gegeven moment leuk zou zijn om ‘gewoon’ eens bij te praten.

Maar stel geen tijd of plaats voor. Laat je opmerking elkaar weer eens te zien eerst maar even bezinken.

Morgen verder.

Het sprookjesachtige beeld van relaties doorbreken, een relatie is geen sprookje

Door Annet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *