romantiek

Heteroseksuele man en romanticus zijn. Hoe je romantiek voor je kunt laten werken. Heteroseksuele man zijn en als romanticus worden bestempeld, dat is niet altijd wenselijk. Sommige mannen (en ook sommige vrouwen) vinden het maar klef of niet ‘echt mannelijk’ (wat dat dan ook moge betekenen). 

 

Maar klopt dat wel? Alleen omdat je het leuk vindt om jouw dame in de watten te leggen, wil nog niet zeggen dat je minder man bent dan welke andere man dan ook. Je kunt je dag besteden aan het afbouwen van je schuur, aan je auto werken, of ‘gewoon’ je handen vuil maken om het maar eens zo te zeggen, maar uiteindelijk is er niets zo leuk als de blik van liefde en zorg op het gezicht van je de persoon die zo belangrijk voor je is, dat je er een liefdevolle relatie mee hebt. De blik die je krijgt als je spontaan een geïmproviseerd diner kookt speciaal voor haar. En de voordelen van wat er gebeurt na het eten, of zelfs voordat je het avondeten klaar hebt, wegen ruimschoots op tegen eventuele negatieve connotaties die als romantisch worden bestempeld.

Heteroseksuele man en romanticus zijn

Heteroseksuele man en romanticus zijn

Een romantische man zijn is niet zo moeilijk. In de meeste gevallen zijn het de kleine dingen die vrouwen opmerken. Een blik, een snelle aanraking op arm of over haar rug. Natuurlijk zijn bloemen leuk, maar zijn ze niet bijna een cliché geworden? Dat wil niet zeggen dat vrouwen niet van bloemen houden omdat de meesten dat wel doen, maar als dat alles is wat je hebt, dan kom je niet zo heel ver. Je moet dingen afwisselen, je stijl veranderen en je fantasie gebruiken om romantische momenten te creëren voor de vrouw van wie je houdt. En daar hebben we het over. Niet over zomaar een leuke vrouw met wie je eens een praatje maakt, nee, dit is jouw uitverkoren dame. Dit is De Vrouw met wie jij je leven deelt of dat van plan bent te gaan doen.

Fantastische dag

En hier is het belangrijkste om te onthouden. Als je haar echt kent en wat ze wel en niet leuk vindt, dan is het gemakkelijk om haar een fantastische dag te bezorgen. Denk aan iets dat is opgezet rond iets dat ze graag doet. Houdt ze van winkelen (niet iets waar mannen zelfs maar aan denken, laat staan met plezier doen), lekker eten, wandelen op het strand, films kijken en de lijst gaat maar door. Het gaat erom iets te doen wat ze leuk vindt en nu ga jij daar tijd voor maken, met en voor haar. En de secundaire voordelen hiervan zijn de enige beloning die jij nodig hebt.

Heteroseksuele man en romanticus zijn

Nu is hier een kleine hint. Hoewel het lijkt alsof je iets doet wat je niet per se leuk vindt, is dat niet echt waar. Laten we eens kijken naar het winkelvoorbeeld. Je neemt een dag om kleding met haar te kopen. Dit gaat over haar, maar het is ook voor jou omdat het de bedoeling is om naar de meer luxe winkels te gaan. Waarom? Omdat je op zoek bent naar kleding waarin zij, jouw vrouw,  er goed uitziet, waar ze je mening over zal vragen terwijl ze het voor je modelleert. Ze voelt zich niet alleen sexy, maar je kunt dat ook zien aan hoe ze beweegt en zichzelf draagt. En als je haar toevallig naar een lingeriewinkel kunt leiden, dan zou je misschien verbaasd zijn als ze jou iets laat uitkiezen en dat ze die avond thuis draagt, of (en hier is een aanvullend idee: een nachtje samen weg van huis).

Heteroseksuele man en romanticus zijn

Een romantische man verkeert in een win-winsituatie. En het beste is dat het zowel voor de man als voor de vrouw erg leuk kan zijn.

En vrouwen, als je dit leest; mannen laten zich graag romantiseren…..maar dat wist je al!

Door Annet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *