Hoe schrijf je een liefdesbrief, besteed er veel zorg aan

Hoe schrijf je een liefdesbrief aan degene voor wie je diepe gevoelens hebt? Als je een blijvende indruk wilt maken op degene van wie je houdt, is een liefdesbrief DE manier om ervoor te zorgen dat je geliefde jou NOOIT MEER vergeet.

Maar dan. Je wilt je partner vertellen hoe je over hem / haar denkt, maar je staart zo lang naar een leeg scherm dat je het opgeeft. Of je probeert een paar regels om ze vervolgens allemaal weer te verwijderen en opnieuw te beginnen. Nog een keer.

Waarom is het zo moeilijk om de geliefde in ons leven precies te vertellen wat ze voor ons betekenen? Heb je moeite om de woorden te vinden om goed over te brengen hoe je je voelt? Of is het dat je het gewoon niet kunt uitleggen? Laat woorden niet in de weg staan om je geliefde te vertellen hoeveel ze voor je betekenen.

Neem de ander niet als vanzelfsprekend

Iedereen wil bemind worden. Maar als je het druk hebt, is het moeilijk te vertragen om tijd te maken. Zelfs niet om te genieten van die bijzondere relatie die het allemaal de moeite waard maakt. Vaak denken we dat degenen die het dichtst bij ons staan ​​precies weten hoe we over hen denken. We gaan ervan uit dat ze weten hoe belangrijk ze voor ons zijn. Maar de trieste realiteit is dat ze dat vaak helemaal niet doen.

Dus hoe kun je een liefdesbrief schrijven die je met trots kunt geven. Eén die je geliefde voor altijd zal koesteren? Waar begin je? Volg deze eenvoudige tips hieronder en je zet zo de eerste stappen om je op weg te helpen.

Hoe schrijf je een liefdesbrief, 6 tips

  1. Schrijf eerst 5 dingen op die je leuk vindt aan je partner. Wees daarbij zo specifiek mogelijk. In plaats van te schrijven dat ze vriendelijk zijn, moet je in plaats daarvan gedetailleerd aangeven hóé ze vriendelijk zijn. Misschien glimlachen ze altijd vriendelijk naar obers in restaurants. Of ze zijn er goed in om mensen het gevoel te geven dat ze erbij horen, vooral op feestjes.
  1. Schrijf 5 dingen op die ze hebben gedaan die bevestigen hoeveel je van ze houdt. Geef ook hiervan weer voorbeelden. Misschien omhelsden ze je gisteravond in een knuffel toen je gefrustreerd was over je gezin. Of misschien wisten ze hoe teleurgesteld je was toen je die promotie miste en kookten ze een speciale maaltijd om je op te vrolijken.
  1. Kies de beste drie voorbeelden uit elk van de bovenstaande categorieën. Maak dat de basis van je brief. Je zou kunnen beginnen met te zeggen met: “Ik hou van je”, en dan de drie voorbeelden vanaf het eerste punt opnemen. Dan zou je iets kunnen zeggen als: “Maar ik hield al veel eerder van je”, en dan de andere voorbeelden noemen. Zorg ervoor dat je benadrukt hoe hun daden je lieten voelen, hoe geliefd je je voelde (en nog voelt). Hoe dankbaar je bent om ze in jouw leven te hebben.
Mooi papier en bijpassende envelop
  1. Het is het beste om eerst een concept op te schrijven en het vervolgens te kijken of je het kunt verbeteren. Soms helpt het om op te schrijven wat je wilt zeggen. Dan lees je het door en bewerken je het totdat het goed loopt. Laat de brief dan een dag of twee liggen voordat je teruggaat voor een laatste bewerking en oppoetsbeurt.
  2. Koop wat speciaal papier en schrijf je brief. Maak je geen zorgen als je handschrift niet perfect is. Het gaat erom dat deze brief duidelijk van jou komt. Je geliefde zal de tijd en moeite die je in de brief steekt waarderen. Denk je dat je handschrift onleesbaar is of heb je al eens ruzie gehad over je onleesbare schrift, huur dan een professional om je brief met de hand te laten schrijven.

    Besluit je de brief toch maar op de computer te doen, denk dan na over het lettertype. Je zou kunnen kiezen voor een wat romantischer lettertype zoals Garamond in cursief. Maar dat zou je eigenlijk alleen als laatste redmiddel moeten doen. Hoe persoonlijker je je brief kunt maken, hoe meer je geliefde hem zal koesteren.

  1. Bedenk hoe je deze brief aan hen wilt bezorgen. Ga je hem in hun koffer stoppen? Mail je de brief (liever niet doen). Laat het onder het kussen liggen? Stop je het in een schoen? Wil je erbij zijn als je geliefde je brief opent? Weet je zeker dat je de reactie wilt zien, dan kun je de brief het beste aan hen overhandigen. Je zou de brief kunnen combineren met een klein geschenk zoals bloemen of chocolade. Zorg er dan wel voor dat het geschenk de brief niet overschaduwt. Het belangrijkste is dat je geliefde zich focust op de inhoud van je liefdesbrief.

Maak er iets moois van, voor jou en je geliefde.

Door Annet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *