Iemand galant afwijzen

Iemand galant afwijzen. Online daten kan heel plezierig zijn. Veel mensen vinden het echt leuk en halen er veel voldoening uit. In feite zijn er veel voordelen die andere mensen niet realiseren, tenzij ze zelf proberen online te daten.

Niet alle online dating-escapades leveren uiteindelijk echter positieve resultaten op. Er zijn gevallen waarin de verwachtingen soms uit de hand lopen. De werkelijkheid blijkt dan toch een beetje anders te werken dan verwacht.

Verschillende ervaringen

Neem bijvoorbeeld het geval van een persoon die het geluk had iemand te vinden waarvan hij denkt dat hij het juiste meisje voor hem is. Hij antwoordde op haar profiel en toen hij antwoord kreeg van het meisje, begonnen ze regelmatig te communiceren.

Beide zijn erg enthousiast in het begin. Ze zoeken continu contact met elkaar. Er wordt veel gechat en soms hangen ze uren met elkaar aan de telefoon.

Aangezien het zo ontzettend leuk klikte besloot de man op een goede dag de stoute schoenen aan te trekken. Hij vond het tijd voor hun eerste echte date. Hij wilde van het virtuele meisje nu wel eens naar de fysieke ontmoeting.

Toen de dag kwam dat ze afgesproken hadden om elkaar te ontmoeten voor de lunch, was de man hevig teleurgesteld. Het meisje bleek totaal iets anders te zijn dan de man had verwacht of herinnerd. Wat de ontmoeting nog erger maakte, is dat wat vroeger een opgewekt, levendig gesprek was dat ze gewoonlijk voerden als ze telefoneerden of op internet chatten, plotseling zo stijf en gespannen werd.

En als de date ten einde loopt, zegt het meisje dat ze een leuke tijd heeft gehad en van de dag genoot. Het probleem treedt plotseling op. De man weet niet wat hij moet zeggen of doen.

Dit soort situaties is niet ongebruikelijk in de wereld van online dating. Er zijn veel gevallen waarin twee mensen gewoon niet klikken wanneer ze elkaar persoonlijk ontmoeten.

Iemand galant afwijzen die toch niet is wat je had verwacht

Waarom gebeurt dit?

Veel mensen die betrokken zijn bij online daten, vragen zich meestal af waarom dergelijke dingen gebeuren. Ze vinden het moeilijk te geloven dat de persoon die ze online hebben leren waarderen (en liefhebben), in werkelijkheid zo totaal anders is.

Daarom proberen ze zelf in te schatten wat er mis is gegaan. Is het hun standpunt dat is veranderd? Werden ze bedrogen door de andere persoon? Of was het vanaf het begin gewoon verkeerd?

Het probleem met de meeste mensen die zich overgeven aan online daten, is dat ze het verschil vergeten tussen iemand “zien” en met iemand online communiceren. Online zie je letterlijk een heleboel niet. Je ziet niet hoe iemand kijkt. Je ziet niet hoe iemands lichaamstaal is en je mist je intuïtie. Veel mensen die iemand fysiek ontmoeten “voelen” of er een klik is ja of nee. Je ziet dan het hele plaatje en interpreteert dát plaatje. Dat is online onmogelijk!

Zeker als je je beperkt tot berichtjes. Berichtjes zijn niet meer dan een reeks teksten. Hierbij kun je antwoorden totaal anders opvatten dan dat ze bedoeld zijn. Als je elkaar fysiek ontmoet, kun je dat corrigeren. Online weet je niet dat je zaken niet goed interpreteert, dus die correctie vindt niet plaats.

Dus als dit gebeurt, zouden persoonlijke ontmoetingen echt eindigen zoals hierboven vermeld. Dit komt doordat de werkelijkheid totaal anders is dan wat het computerscherm je heeft vertelt.

Iemand galant afwijzen

Toch is het probleem er nog steeds. Hoe kom je hier nu uit zonder de gevoelens van de ander te kwetsen? Ofwel: hoe kun je iemand galant afwijzen?

Hier volgen enkele tips die je kunt gebruiken om afwijzingen een beetje gemakkelijker te verdragen te maken.

 1. Leg niet de nadruk op fysieke kwaliteiten van de ander. Het kan best zijn dat je teleurgesteld bent in wat je ziet, maar dat hoef je de ander niet in te wrijven. Het zijn uiteindelijk JOUW verwachtingen die niet uitkomen.
 2. Benadruk hoe belangrijk het voor jou is dat je de juiste partner vindt om een gelukkige relatie mee op te bouwen en dat je dat die ander ook gunt.
  Je mag best eerlijk zijn dat je een essentiële klik mist, maar wees er dan wel heel duidelijk over dat die klik voor jou dan ook echt essentieel is.
 3. Excuses maken de zaak vaak alleen maar erger.
  Niets is zo erg als afgewezen te worden met excuses waarvan je voelt dat die onoprecht zijn. Het is niet wat je dacht dat het zou zijn. Dat is jammer. Met allerlei nietszeggende uitvluchten kwets je de ander alleen maar meer.
 4. Wees consequent in je beslissing.
  Als je nú zeker bent dat de relatie niet gaat werken, moet je het contact verbreken. Het is niet eerlijk de ander aan het lijntje te houden, zeker niet als die het gevoel heeft dat het wél zou kunnen werken tussen jullie. Door toch contact te houden, houd je de hoop bij een ander levend. Als de klik er nu niet is, dan is die er over twee maanden ook niet.
 5. Het is het beste voor degene die wordt afgewezen dat die persoon de kans krijgt zijn of haar gevoelens te uiten en vragen te stellen. Probeer de vragen zo eerlijk mogelijk te beantwoorden. Je mag je er best even van bewust worden dat je een ander pijn doet.

Het is allemaal een kwestie van gevoelig zijn en tegelijkertijd eerlijk zijn over wat jij oprecht voor de ander voelt. Iemand galant afwijzen houdt met beide kanten rekening.

Naar Zoeken naar een nieuwe partner

Door Annet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *