Je ex partner terug deel 1. Het eerste artikel in de thema week over ex partners. Is het mogelijk om je ex weer een plek in je leven te geven? Wat ging er mis en waarom eigenlijk? Hoe voorkom je dat het in een volgende keer weer mis gaat? Op deze en andere vragen proberen we in de komende dagen een antwoord te vinden. 

Je ex partner terug

Er zijn letterlijk duizenden stellen over de hele wereld die het uitgemaakt hebben met voor hun  perfecte partners. Vaak als gevolg van eenvoudige misverstanden. Het is triest om te bedenken dat veel van deze breuken vermeden hadden kunnen worden als elke persoon gewoon een duidelijker begrip had gehad van wat hun partner dacht en wat ze wilden van de relatie.

Mannen en vrouwen zijn biologisch zo verschillend dat er sekse specifieke dingen zijn die we allemaal doen waardoor we een partner gemakkelijk kunnen wegjagen. En dat terwijl onze acties erop gericht waren onze partner dichtbij ons te houden. Natuurlijk lijdt je misschien pijn. Je bent misschien zelfs volledig verbijsterd over de reden waarom uw relatie überhaupt is beëindigd. Maar de realiteit is dat goede relaties de hele tijd verbroken worden … onnodig.

Dat klopt – onnodig. Als mannen en vrouwen zich wat meer bewust waren van hoe het andere geslacht dacht, dan zouden er veel minder breuken zijn. Je bent toch niet je relatie aangegaan met het idee van een pijnlijke breuk? Eerder het omgekeerde: je relatie had levenslang en gelukkig moeten zijn. Een verbintenis waar geen van jullie ooit zou overwegen om uit te willen breken.

Proberen

Het probleem is dat ons niet wordt geleerd hoe het andere geslacht denkt, dus het is voor de meeste mensen meestal een mysterie. We zitten vast met het uitproberen van tactieken waarvan we denken dat ze kunnen werken zonder ooit te overwegen wat onze partner liever zou hebben.

Als goede relaties slecht worden

Het is jammer dat soms zelfs de allerbeste relaties verzuren, maar zelfs als we het niet kunnen zien, is er in het begin altijd een reden.

Je ex partner terug deel 1, zelfs goede relaties kunnen stuk gaan

Mensen die pijn hebben en niet zeker weten waar hun partner zich in de relatie bevindt, doen vaak precies het tegenovergestelde van de dingen die ze zouden moeten doen om hun ex weer bij hen terug te brengen. Er zit daarbij een verschil tussen wat mannen doen en wat vrouwen doen.

Je ex partner terug

Dit komt omdat mannen de neiging hebben om de dingen te doen die logisch lijken. Vrouwen heb meer de neiging om de tactieken uit te proberen waarin ze ‘Iets Willen Zien’. Het is een belangrijke les om te leren dat mannen en vrouwen anders denken. Mannelijke logica toepassen op het probleem van het terugwinnen van een vrouw is meestal contraproductief. Het omgekeerde geldt trouwens ook; dat wil zeggen vrouwelijke logica toepassen op het proces van het terugwinnen van een man.

Het echt trieste hieraan is dat zowel mannen en vrouwen dan net die dingen doen die de gewezen partner alleen maar wegduwen. En dit ondanks hun beste bedoelingen. Het gevolg is dat je de persoon die je terug wilt in je leven, alleen maar meer afstand gaat nemen. En dat doe je vaak absoluut onbewust.

Dit betekent dat ze vaak het tegenovergestelde doen van wat ze zouden moeten doen. Denk er over na. Werkt wat je nu aan het doen bent om je ex weer voor je? Of duw je die persoon alleen maar verder van je af, waardoor je je nog slechter voelt dan je al doet?

Je ex partner terug deel 1

Laten we de komende week eens kijken naar enkele dingen waar mannen en vrouwen aan denken tijdens relaties en hoe zij de acties van hun partner zien. Deze inzichten kunnen vaak leiden tot een veel dieper begrip van wat er mis zou kunnen zijn gegaan in de relatie. Het kan daarnaast tot een diepere kennis leiden van wat te doen als goede relaties fout gaan. Want des te eerder je actie onderneemt in een relatie die nog goed is, des te minder groot is de schade aan je relatie.

Morgen meer

Door Annet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *