Je ex terug andere oorzaken waardoor een relatie kan mislopen. Dag 3 van de themaweek: Je Ex Terug. Gisteren heb ik het gehad over hormonale verschillen tussen mannen en vrouwen en hoe die voor problemen kunnen zorgen. Het artikel van vandaag gaat over andere oorzaken die je relatie onder druk kunnen zetten.

Wat gebeurt er als je alles goed hebt gedaan en je ex zich nog steeds van je afkeert?

Er zijn momenten waarop relaties fout gaan zonder dat je daar een reden voor kunt achterhalen. Jij dacht misschien dat alles goed ging. Toch besloot je ex je niet meer te bellen, je berichten niet meer te beantwoorden en de relatie helemaal los te laten alsof je er helemaal niet was.

De gemeden partner heeft vaak het gevoel dat hij of zij niets verkeerds heeft gedaan. Maar de partner die zich volledig heeft teruggetrokken, heeft misschien heel andere ideeën over waar de relatie überhaupt naartoe ging.

Verliefdheid is een obsessie

De waarheid is dat wanneer mensen verliefd worden, ze een bepaald hormoon afgeven. Dit hormoon lijkt sterk op het hormoon dat wordt afgegeven door mensen die lijden aan een obsessieve compulsieve stoornis (OCS). Dit is één van de redenen waarom verliefde mensen aan niets anders kunnen bedenken dan de persoon met wie ze zijn. Ze kunnen niet eten, niet goed slapen en kunnen zich niet concentreren op het werk.

Natuurlijk, omdat jij je zo voelt, betekent niet noodzakelijk dat je partner hetzelfde voelt op hetzelfde moment. Net zoals niet iedereen tegelijkertijd honger krijgt, krijgt niet iedereen tegelijkertijd dezelfde gevoelens.

Het ongelukkige hieraan is dat soms een persoon binnen de relatie begint na te denken over het verder ontwikkelen van de relatie. Ze zullen tijd besteden aan het nadenken over de toekomst. En er spelen verschillende scenario’s in hun hoofd over wat er zal gebeuren als de ‘datingfase’ voorbij is.

Je ex terug andere oorzaken waardoor een relatie kan mislopen

Dit kan ertoe leiden dat die persoon gaat geloven dat de relatie feitelijk is geëvolueerd tot iets veel diepers dan dat er al werkelijk is. De andere persoon is misschien nog heel erg bezig met te achterhalen wat zijn of haar gevoelens nu precies zijn. Dit wordt ook wel de ‘instant-relatie’ genoemd. De ene partner denkt dat ze net aan het daten zijn, terwijl de andere al in volledige relatiemodus zit en zich afvraagt ​​waarom de gevoelens van de partner niet wederkerig lijken te zijn.

Je ex terug andere oorzaken waardoor een relatie kan mislopen.

Overtuigen

De grootste fout die iemand in deze situatie kan maken, is proberen hun partner ervan te overtuigen dat ze samen moeten zijn of hen ervan te overtuigen hoeveel ze van hen houden. Wanneer mannen dit gedrag bij vrouwen zien, kan het genoeg zijn voor een man om dingen te willen vertragen. Soms kan het bij een man zelfs het gevoel oproepen dat hij moet ‘ontsnappen’ aan deze relatie. Ze zien hun partner op de één of andere manier als behoeftig en wanhopig en kunnen zich soms terugtrekken of zelfs helemaal afkeren. Wanhoop en onzekerheid bij een vrouw is voor sommige mannen een totale afknapper.

Toch zijn er genoeg mannen die zich schuldig maken aan het doen van precies hetzelfde met de vrouwen die ze aanbidden. Ze proberen haar misschien te overtuigen dat niemand zoveel van haar houdt als hij. Ze proberen met haar te redeneren dat hij beter voor haar is dan een andere man. Het probleem met deze scenario’s is dat ze niet echt begrijpen wat ze verkeerd doen.

Denk terug naar het begin om het antwoord te vinden. Bij bijna elke relatiebreuk ligt de oplossing om je ex terug te krijgen in het terugdenken aan het allereerste begin van de relatie. Hoe was je partner toen je elkaar voor het eerst ontmoette? Wat nog belangrijker is, hoe was jij in het begin toen jullie samen waren?

Je ex terug andere oorzaken waardoor een relatie kan mislopen

De kans is groot dat jullie allebei op je best waren. Jullie hebben allebei hard gewerkt om er zeker van te zijn dat de ander het naar zijn zin had. Jullie zouden ook allebei kleine eigenaardigheden in persoonlijkheid of gedrag over het hoofd hebben gezien. Je wilde simpelweg een ​​goede indruk op de ander te maken. Daar deed je je uiterste best voor. Denk nu aan de laatste keer dat je tijd met je ex hebt doorgebracht. Hoeveel moeite heb je er toen voor gedaan er echt iets van te maken? Genoten jullie allebei van elkaars gezelschap? Of was je aan het vechten, was je gestrest, van streek of maakte je je zorgen over wat de andere persoon dacht?

Beeld van nu en vroeger

Als je het niet meer zo goed met elkaar kunt vinden, is de kans groot dat het beeld dat je ex van jou heeft in zijn / haar geest het beeld is van ruzie, boosheid, huilen, overstuur en bezorgd over de toekomst van de relatie. Dit is niet bevorderlijk voor het nadenken over gelukkige gedachten over een positieve, gelukkige toekomst samen. In plaats daarvan denken ze waarschijnlijk na over manieren om iemand te vinden die meer lijkt op de persoon die jij werkelijk was toen ze je voor het eerst ontmoetten. De persoon op wie ze verliefd raakten.

Dat klopt – de persoon die jij was toen jullie elkaar ontmoette. Hij / zij is verliefd geworden op de gelukkige, zelfverzekerde, positieve, gemotiveerde, onafhankelijke persoon die je was toen je hem voor het eerst ontmoette. Je zou hem / haar een gelukkig gevoel hebben gegeven als hij / zij bij je was. Jullie zouden het leuk hebben gevonden om je af te vragen wanneer je in je drukke agenda tijd vrij kon maken om elkaar weer te zien.

Dus … wat is er veranderd? Morgen meer.

Door Annet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *