Problemen met daten. Veel van problemen bij het daten doen zich voor omdat je elkaar niet eigenlijk niet aanvult. Het kan ook zijn dat jullie niet goed of niet goed genoeg communiceren. Soms moet je ook gewoon de conclusie trekken dat de problemen worden veroorzaakt omdat jullie gewoon niet goed bij elkaar passen.

Problemen met daten, pas je bij elkaar

Communicatie is het belangrijkste dat er is als je met iemand aan het daten bent. Heb je echter moeite om je gevoelens te uiten en heeft de ander dat toevallig ook, dan kun je erop wachten dat je problemen gaat krijgen. Zeker als jij of jullie beiden ook niet duidelijk voor ogen hebt wat je eigenlijk wilt. Als jij niet weet wat je wilt, hoe moet je toekomstige partner die jou nog niet kent dat dan weten?

Elkaar aanvullen

Door met elkaar te praten en naar elkaar te luisteren (beide zijn communicatie) zullen jullie ontdekken of je elkaar aanvult of niet. Hebben jullie dezelfde voorkeuren en antipathieën? Dit duidelijk krijgen aan het begin van het daten kan een hoop teleurstellingen op de wat langere termijn voorkomen. Zijn jullie te verschillend of hebben jullie afwijkende verwachtingen van een relatie, dan zul je merken hoe belangrijk goed communiceren is. Je kunt een relatie nu eenmaal niet afdwingen.  

Je wilt allebei tevreden zijn in en over jullie relatie en daarom moet je weten wat jij nodig hebt, maar ook wat de ander nodig heeft en verwacht. 

De enige manier om er achter te komen of je elkaar aanvult op belangrijke punten, is effectief communiceren.

Problemen met daten, compabiliteit

Compatibiliteit of elkaar aanvullen kan moeilijk zijn als de ene persoon in de relatie behoeftiger is dan de andere persoon. Als één van de beide ruimte wil en de ander is erg behoeftig, dan kan dat het daten moeilijk maken. Wees eerlijk in wat je acceptabel vindt. Dat is zowel opkomen voor jezelf als de ander duidelijk maken waar jouw grenzen liggen. Als je date dingen wil die jij echt niet wilt, dan is het antwoord gewoon “Nee, dit ga ik niet doen.” Houd altijd respect voor je eigen grenzen en wensen.

Problemen met daten

Datingproblemen treden op als de communicatieve vaardigheden niet op orde zijn. Je moet vertrouwd zijn met de persoon met wie je bent, zodat je met hem kunt praten. Soms groeit dat en soms niet.

afstoten of aanvullen

Je op je gemak voelen bij elkaar en in staat zijn om te communiceren, zal je laten zien hoe compatibel jullie twee zijn. Als je deze twee dingen niet hebt, kun je misschien een goede vriendschap overwegen.

Naar Homepage

Door Annet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *