Relatieplanet review

overzicht van datingsites, relatieplanet review, verliefd stel
overzicht van datingsites, relatieplanet review, verliefd stel

Relatieplanet review

Relatieplanet review

Beschrijving van de datingsite. Relatieplanet hoort tot de grote datingsites in Nederland. Sinds 2002 hebben zich al meer dan 5.000.000 mensen ingeschreven.

De datingsite heeft het Thuiswinkel Waarborg keurmerk en het Keurmerk Veilig daten. Dat betekent dat je ervan uit mag gaan dat er zorgvuldig met het registreren en het afschermen van je gegevens wordt omgegaan.

De klantenservice van Relatieplanet is behalve online ook telefonisch bereikbaar. Daarnaast is er een uitgebreide Hulp en contactpagina met onder andere de meest gestelde vragen.

Bij een uitgebreider lidmaatschap kun je tips en adviezen van een dating coach krijgen om de kans op een succesvolle date te vergroten.

Inschrijven is eenvoudig en gratis. De enige eis die Relatieplanet stelt is dat je tenminste 18 jaar oud moet zijn. Je geeft een zoekprofiel en op basis hiervan krijg je een aantal matches voorgesteld.

Relatieplanet review: de site

De site is overzichtelijk. Geen toeters en bellen als je op de homepage komt. Naar beneden scrollen en je komt meteen de verschillen tegen tussen het gratis abonnement en het premium abonnement. Onderaan de pagina staan de verhalen van mensen die elkaar hebben gevonden via Relatieplanet. Deze verhalen kun je lezen zonder dat je in hoeft te loggen. 

De site van Relatieplanet is onlangs vernieuwd (deze review is van oktober 2020). De website is volgens Relatieplanet gebruiksvriendelijker geworden doordat serieus de feedback van klanten in de nieuwe site is verwerkt. Zo zijn er nieuwe chat- en zoekfunctionaliteiten waardoor je makkelijker mensen vindt waarvan jij denkt dat ze bij jou passen.

Gedurende het jaar worden er naast de site ook events georganiseerd zodat je de mogelijkheid hebt singles “in levende lijve” of online in een andere setting te ontmoeten. Zo zijn er bijvoorbeeld online trainingen speciaal gericht op single mannen en trainingen speciaal gericht op single vrouwen.

Relatieplanet heeft een app voor Andoid en iPhone. Je moet je wel eerst inschrijven voordat je daar gebruik van kunt maken.

Grootste verbeterpunt: 

Mensen verwijderen hun profiel niet, terwijl ze eigenlijk niet zoveel meer doen. Dat kan voor mensen die wel serieus op zoek zijn, nogal frustrerend zijn.

Grootste pluspunt:

Het gebruiksgemak van de site. Het inschrijven gaat heel gemakkelijk en heel snel. Binnen een paar minuten heb je je geregistreerd.

Relatieplanet kosten

Het aanmelden is gratis.

Je kunt bij Relatieplanet vervolgens kiezen tussen een Basic lidmaatschap (gratis) en Premium lidmaatschap.

Relatieplanet gratis lidmaatschap

-Onbeperkt toegang tot alle profielen
-Je mag foto’s toevoegen
-Twee gesprekken met andere leden starten
-Geen storende reclame

Je kunt een Premium abonnement voor 1 maand (€ 24,95), 3 maand (€ 14,95 per maand) of 6 maand (€ 9,95 per maand) afsluiten.

Bij een Premium lidmaatschap:

-is het versturen van berichten onbeperkt, naar zowel Basic leden als Premium leden
-kun je zien welke leden jouw profiel hebben bekeken
-krijg je een volledig beeld van andere leden
-kun je instellen wie jou mogen benaderen
-mag je met korting deelnemen aan events
-heb je de mogelijkheid toestemming tot iemands foto’s te vragen
-kun je zien wie Basic lid is en wie Premium lid is.