Relaties verbeteren

Relaties verbeteren

Relaties verbeteren. Je bent op een datingsite vergelijker terecht gekomen. Dan is de kans dus groot dat je op zoek bent naar nieuw(e) contact(en). Misschien zoek je wel een nieuwe relatie of een date voor een leuke avond. Misschien zoek je wel iemand voor naast je huwelijk. Of moet je binnenkort een aantal weken op reis en heb je geen zin om elke avond in je eentje op je hotelkamer te zitten. In alle gevallen heb je het over relaties met andere mensen. Relaties met andere mensen gaan natuurlijk verder dan alleen een avondje uit.

Relaties verbeteren. 

Sommige relaties kosten veel energie. Je kunt je soms ontzettend ergeren aan iemand anders. Als je weet dat je bepaalde personen gaat tegenkomen, kun je daar van tevoren al tegenop gaan zien. Dat is al vervelend genoeg, maar het is nog veel vervelender als je denkt dat andere mensen zo op joú reageren. Mensen die zich van je af lijken te keren als je dichterbij komt.

 

Johan

Ik moet nu aan collega Johan denken. Johan is conciërge op een middelbare school. Hij is een aantal jaren geleden gescheiden. Ik herinner me dat hij daar kapot van was. Hij had het niet zien aankomen en kostte hem veel tijd om er weer een beetje overheen te komen. De laatste tijd gaat het beter. Johan merkt dat er weer ruimte in zijn leven is voor een nieuwe relatie. Sinds kort heeft hij zich ingeschreven op een datingsite. Zijn verwachtingen waren hoog gespannen, want hij had zúlke positieve dingen gehoord. Hij dacht daarbij ook zijn vader. Die zei altijd: “Jongen, er is geen hand vol, maar een land vol” in de tijd dat Johan nog nooit een relatie had gehad. 


Hoe gaat het?

Johan had mij in vertrouwen genomen toen hij mij vertelde dat hij zich had ingeschreven. Op een maandagochtend vroeg ik hoe dat ging. Hij bromde wat, maar een echt antwoord kreeg ik niet. Wat was er aan de hand? Voorzichtig vroeg ik door en ineens wierp hij zijn armen in de lucht. “Ik weet het niet,” riep hij uit, “ze moeten mij niet.”


Altijd half leeg

Hij liep verdrietig weg en ik voelde met hem mee. Johan is een man met een normaal postuur, donker haar en bruine ogen. Hij is niet super knap, maar ook niet lelijk. Hij is een fijne collega, maar een relatie… ik moet er eerlijk gezegd zelf ook niet aan denken. En ineens vroeg ik me af: waarom niet? Wat is er “niet goed” aan Johan? Ik kwam tot de conclusie dat het kwam omdat bij Johan het glas altijd half leeg is. Hij ziet dat zelf niet zo, hij noemt het “realistisch”, maar het is voor mij echt irritant.

scheiding man huilt
gebroken hart

Relaties verbeteren, voorbeeld

Voorbeeld: op school staan op verschillende plekken printers. De ene wat beter dan de andere. Bij Johan stond er ook één en dat was, eerlijk toegegeven, de slechtste printer die we hadden. Het ding liep bijvoorbeeld regelmatig vast en maakte zoveel herrie dat je elkaar nauwelijks meer kon verstaan. Op enig moment kwamen er nieuwe printers en Johan kreeg een splinternieuwe snelle laserprinter waar je ook in kleur A3 op kon afdrukken. Ik had verwacht dat hij daar blij mee zou zijn. Nou vergeet het. Johan deed weinig anders dan mopperen op al die mensen die nu bij hém kwamen om ZIJN nieuwe printer te gebruiken….


Het ligt altijd aan een ander

En dit is nog een luchtig voorbeeld, maar zo gaat het dus altijd met Johan. Hij lijkt nooit tevreden met wat hij heeft en als er iets misgaat, ligt het altijd aan een ander. Zijn college Peter verzuchtte ooit eens: “Als Johan niet moppert, DAN maak ik me zorgen.” Tja, met zo’n man hoef ík niet zo nodig een relatie….


Gedragspatroon

Johan wil dit natuurlijk helemaal niet. Hij wil graag goed contact met anderen. Hij wil een nieuwe relatie. Waarom lukt het hem dan niet? Hij zit vast in een bepaald gedragspatroon en het lukt hem niet om dat te doorbreken. Het gevolg is dat hij steeds dieper wegzakt in zijn eigen ellende en steeds negatiever wordt naar de mensen om hem heen. De relatie met zijn collega’s wordt er inmiddels ook niet beter op.

overzicht van datingsites, verbeter je relaties, miscommunicatie

Wat gaat hier fout?

Als je relaties niet lopen zoals je wilt, kun je dat vaak terugleiden tot één van de twee volgende oorzaken: je mist het inzicht hoe je (effectief) communiceert òf je maakt de verkeerde keuzes.

Effectief communiceren is weten hoe je echt contact maakt met een ander persoon. Hoe kom je op voor jezelf en maak je duidelijk wat jij nodig hebt? Hoe zorg je dat je spanningen en conflicten op een positieve manier kunt oplossen? Als het vervolgens echt niet lukt en moet je de knoop doorhakken en gewoon afscheid nemen van een relatie die niet werkt. En dan gaat het niet alleen om liefdesrelaties, maar ook om vriendschappen of kennissen.

Je hebt mensen die het leggen van contacten heel makkelijk af lijkt te gaan. Van nature kunnen ze met iedereen opschieten. Contact maken gaat moeiteloos. Ze hebben veel fijne vrienden en een diepgaande relatie met hun partner.

overzicht van datingsites, verbeter je relaties, vriendschap
overzicht van datingsites, verbeter je relaties, vriendschap 2

Stel je nou eens voor dat je dit zou kunnen leren…….

Je relaties veel gezonder maken, minder miscommunicatie met de mensen om je heen. Hoe zou het zijn om snel en effectief AL je relatieproblemen op te lossen? Die met je geliefde, met je vrienden, met je collega’s?

Als ik je nu eens vertel dat dat kan. JIJ KUNT DIT LEREN. Hoe? Lees verder…

Relaties verbeteren, de oplossing

De oplossing ligt in het opdoen en toepassen van kennis! Kennis van en oprechte interesse in andere mensen. Als je weet wat andere mensen belangrijk vinden en je best doet om goed te luisteren en tegelijk op te komen voor jezelf en je eigen behoeften, zul je zien dat ook jij in staat bent om fijne, ontspannen, positieve en langdurige relaties aan te gaan.

En dat zonder je zelf weg te cijferen, want dan doe je jezelf tekort en dat is beslist géén gezonde relatie!

Wil je nu eens écht een oplossing voor je relatieproblemen?

Volg dan de online training ‘Betere Relaties met Iedereen’

Waarom zou je dat doen?

Omdat de cursus ontwikkeld is door een professionele trainer. De lesstof is didactisch verantwoord en je krijgt professionele begeleiding van Frank de Moei 1). Als je de lessen en oefeningen volgt, zul je merken dat je relaties vanzelf makkelijker en beter worden. Dat komt omdat de opdrachten en vragen die je moet maken je in staat stellen direct in de praktijk te oefenen. Je zult zien dat je daardoor bijna vanzelf gemakkelijker en natuurlijker gaat communiceren. Je relaties worden beter en gezonder en het mooie is dat het geen jaren hoeft te duren.


Cursus online

Doordat de cursus volledig online is, kun je zelf het tempo van de lessen bepalen. Je kunt leren waar en wanneer je maar wilt. Je bespaart zo ontzettend veel tijd en energie, want je gaat aan de slag wanneer JIJ je goed voelt en tijd hebt en niet wanneer het in de agenda van je coach past.

1) Frank de Moei is een professionele coach en trainer met diploma’s in Life-Coaching en Positieve Psychologie, aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches en het EMCC (European Mentoring and Coaching Council).

relaties algemeen
vriendschap

Relaties verbeteren, online cursus

De online cursus bestaat uit vijf delen. In 11 weken ontvang je 23 lessen per e-mail die je helpen je relaties gezonder te maken. Met deze cursus krijg je een systematische, praktische EN effectieve methode om je relaties te verbeteren.


In deel 1 leer je de basis van positieve relaties.

Je leert zien wat je eigen verwachtingen zijn ten aanzien van een ander en hoe je kunt uitvogelen wat een ander van jou verwacht. Je ontdekt welke verschillen er zijn in wat mannen verwachten in een relatie en wat vrouwen verwachten. En dat het uitmaakt over welk type relatie je het hebt: of het gaat over de relatie met je partner, met je vrienden of met collega’s.


In deel 2  leer je beter en effectiever communiceren.

Hoe DOE je dat dan, makkelijker contact maken? En hoe leer je de signalen van een ander goed te begrijpen: wat houdt de ander bezig? En hoe zorg je  ervoor dat andere mensen JOU interessant vinden? Wat is het belang van een ander het beste gunnen? Wat doet dit voor jouw relaties als je dit goed weet toe te passen?


In deel 3 ga je je huidige relaties bekijken.

Wat is er aan de hand in je huidige contacten? Je moet eerst weten wat het probleem is voordat je het kunt oplossen. Daarvoor heb je inzicht nodig in je wat jij zélf belangrijk vindt in een relatie. Wat heb jij nodig van je partner, vrienden of collega’s en hoe krijg je dat? Zonder dat je die ander zo onder druk zet dat die persoon zich uiteindelijk van je afkeert omdat je té veeleisend bent.


Deel 4 gaat over omgaan met negatieve zaken

Deel 4 gaat over omgaan met zaken als jaloezie, controle, conflicten, dominantie en negatief denken. Je leert omgaan met kritiek en op een opbouwende manier te reageren op negatieve mensen zodat jij er minder last van hebt. Een belangrijk onderdeel is het daadwerkelijk opkomen voor jezelf en je eigen wensen respecteren.


Het laatste deel, deel 5 gaat over betere keuzes maken.

Welke keuzes zijn nu goed voor jou? En wat doe je met relaties die eigenlijk niet goed voor jou zijn. Hoe ga je om met relaties die je niet zo makkelijk los kunt laten? En hoe voorkom je dat je in de toekomst dezelfde fouten maakt?

Wil je je relaties verbeteren? Effectiever communiceren? Sneller contact kunnen maken? Gezonde relaties opbouwen? Problemen positief en blijvend oplossen? Jezelf kunnen zijn in een gezonde en fijne relatie?

Is je antwoord JA, dan is deze cursus voor jou!

De prijs voor de volledige cursus is OP DIT MOMENT € 59

Als je NU de cursus aanschaft krijg je naast de 23 videolessen de volgende extra’s:

 • Het e-boek Inzicht in je Kracht!
   
  Een boek vol inspiratie over persoonlijke kracht en inzicht in verandering
 • Eén email Coachingsessie
  Een gratis email coachingsessie als je een persoonlijke vraag hebt naar aanleiding van de cursus.
 • 15 dagen lang een volledige garantie
  Niet goed, geld terug garantie voor 15 dagen

   

Naar Homepage