Themaweek Je Ex Terug Sekseverschillen, mannen en vrouwen reageren anders

Themaweek Je Ex Terug Sekseverschillen. Mannen en vrouwen zijn biologisch anders en reageren daarom ook anders. Je denkt misschien dat dit het voor de hand ligt, maar het is belangrijk je te realiseren dat er essentiële hormonale en andere biologische verschillen zijn die ons onderscheiden.

Themaweek Je Ex Terug Sekseverschillen; mannen

Wist je bijvoorbeeld dat mannen, om hun stressniveau te verlagen, vaak op zoek gaan naar manieren om testosteron te verhogen? Dit betekent dat ze naar het nieuws zullen kijken wanneer ze na een lange dag thuiskomen. Ze zijn op zoek naar manieren om hun eigen “repareer” modus op te starten. Dit betekent dat ze het leuk vinden om met de problemen van andere mensen te worstelen, omdat het bij hen de behoefte doet ontstaan om te proberen de problemen van de wereld op te lossen. Dat is misschien waar hij aan denkt, ook al zit hij misschien stil op de bank. Hij zal niet beschikbaar zijn voor de behoeften of problemen van zijn partner zolang hij zijn eigen stressniveaus op een rijtje aan het krijgen is.

Wanneer hun testosteronspiegel wordt verhoogd, zullen ze zich veel beter voelen in hun omgeving. Dan zijn ze beter in staat hun eigen problemen op te lossen of naar hun partner te luisteren nadat ze voldoende zijn gekalmeerd. Vrouwen moeten zich realiseren dat veel mannen hard werken, omdat ze op die manier proberen hun geliefden te laten zien dat ze in staat zijn voor hen te zorgen.

Themaweek Je Ex Terug Sekseverschillen zorgen voor onbegrip

Themaweek Je Ex Terug Sekseverschillen; vrouwen

Helaas hebben vrouwen de volledig tegenovergestelde biologische drijfveren, wat problemen kan veroorzaken binnen een relatie. Wanneer een vrouw bijvoorbeeld verhoogde testosteronniveaus in haar lichaam heeft, kan dit haar stressniveau zelfs verhogen. Hierdoor is een vrouw bereid te vechten over triviale zaken die haar partner onmogelijk kan begrijpen.

Om het stressniveau te verminderen, zullen vrouwen manieren vinden om het hormoon oxytocine aan te maken. Vreemd genoeg staat oxytocine in niet-wetenschappelijke kringen bekend als het ‘knuffelhormoon’. Het is het sterk verbonden met het gedrag van moeder zijn. Maar het is ook het bindingshormoon dat ervoor zorgt dat een vrouw een sterkere band met een partner wil aangaan.

Verkeerd vuurwerk

Als vrouwen oxytocine willen maken, moeten ze zich geliefd, gekoesterd en gewaardeerd voelen. Wanneer bij een vrouw het gevoel ontstaat dat een partner zich van haar terugtrekt, gebeurt het omgekeerde. Het maakt niet uit waarom de partner zich terugtrekt. Dat een partner zich terugtrekt, zorgt er in feite voor dat het hormoon testosteron het vrouwelijke systeem overspoelt. Dit betekent meestal dat bij een vrouw het stressniveau omhoog gaat en ze de neiging kan krijgen om (heel) defensief te worden. Op een man kan dit als heel onredelijk dan wel heel erg overdreven overkomen. Het gedrag van de vrouw is immers niet logisch? Gegarandeerd vuurwerk volgt, maar niet het vuurwerk dat je wilt hebben in je relatie.

Hoe hormonen een geweldige relatie kunnen ruïneren

Bedenk hoe vaak je in een geweldige bui bent geweest en je verheugt je erop je partner te zien. Je hebt de hele dag dingen gedaan waardoor je je beter over jezelf voelde. Als je een vrouw bent, heb je misschien wat tijd besteed aan het verwerken van je stress door met je vriendinnen te praten. Je hebt het met hun gehad over de verschillende problemen die je hebt, waardoor je oxytocinespiegel is gestegen.

Jij voelt je geweldig!

Je ex is klaar met werken voor die dag. Hij komt na een zware dag gestrest en opgewonden thuis. Hij heeft absoluut geen zin om over zijn problemen te praten, omdat hierdoor het verkeerde type hormoon in zijn systeem toeneemt. Het enige wat hij wil is tot rust komen, misschien de problemen van de wereld oplossen door een tijdje voor de tv te zitten.

Maar hij wordt nu geconfronteerd met een partner die wil praten en delen en knuffelen en liefhebben op dat moment dat zijn stressniveaus hoog en misschien zelfs onbeheersbaar is. Hij heeft nog niet de kans gehad om tot rust te komen van zijn eigen stressvolle dag. Nu is zijn partner die zich prima voelt en zijn behoeften helemaal niet lijkt te begrijpen.

Begrip voor elkaar is de oplossing

Het is maar een eenvoudig voorbeeld, maar zie je het probleem hier? Zelfs de beste relaties kunnen worden vernietigd door deze eenvoudige hormonale verschillen tussen mannen en vrouwen als er een gebrek aan begrip over is.

Natuurlijk zijn er relaties die om andere redenen fout gaan, maar daarover morgen meer.

Door Annet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *